Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Kanada ve Türkiye 'Kirleten Öder Sözleşmesi'ni onayladı
Kanada ve Türkiye, Pazartesi günü 2010 Tehlikeli ve Zararlı Maddelerin Deniz Yoluyla Taşınmasına İlişkin Uluslararası Sorumluluk ve Uluslararası Tazminat Sözleşmesi Protokolüne onay verdi.

Bu sözleşme yürürlüğe girdiğinde, petrol ve kimyasallar dahil olmak üzere deniz yoluyla taşınan HNS kargolarının neden olduğu hasarlar için tazminat uygulanacak. Anlaşma kirlilik hasarını, yangın ve patlama risklerini, ölüm ve yaralanmanın yanı sıra maddi hasarını da kapsıyor. Anlaşmanın yürürlüğe girmesiyle birlikte en az on iki devlet tarafından tonaja ilişkin belirli kriterleri ve HNS kargo miktarını belirleyecek.



Anlaşma, bir HNS olayından kaynaklanan kayıp ya da hasar yaşayanlar için kirletenin nakliye ve HNS endüstrilerinin tazminat sağlamasını sağlayarak ödeme prensibini oluşturuyor. Anlaşmaya göre, gemi sahibinin sorumluluğu tükendiğinde tazminat ödemek için bir HNS Fonu oluşturulacak. Bu Fon, HNS kargolarının alıcıları tarafından ödenen ödeme sonrası katkılarla finanse edilecek.

Bu anlaşma, HNS yüklerini içeren bir olayın meydana gelmesi halinde; temizlenmesi, çevrenin yeniden eski hale getirilmesi de dahil olmak üzere maliyetler için tazminat alınmasını sağlayan kapsamlı bir sözleşme olacak. Anlaşma petrolün kargo olarak taşınması için halihazırda yürürlükte olan mevcut rejimleri tamamlıyor.

HNS Sözleşmesi kapsamında mevcut olan toplam tazminat, olay başına Uluslararası Para Fonu'nun 250 milyon Özel Çekme Hakkı (SDR) (yaklaşık 360 milyon dolar) ile sınırlandırıldı. Armatörler, bir HNS olayının masrafları için anlaşma tarafından belirlenen maksimum bir sorumluluk sınırına kadar kesinlikle sorumlu tutuluyorlar. HNS kargoları taşıyan gemilerin kayıtlı sahiplerinin, devlet sertifikalı bir sigorta bulundurması gerekiyor. HNS Fonu, gemi sahibinin yükümlülüğü tükendiğinde ve HNS kargolarının alıcıları tarafından ödenen katkılardan dolayı finanse edildiğinde tazminat ödüyor.

HNS Fonu, devletler tarafından yönetmeliğe girdi ve katkılar, gerçek tazminat ihtiyacına dayanıyor.

Sözleşmenin kapsadığı HNS şunları içeriyor: Yağlar, zararlı veya tehlikeli olarak tanımlanan diğer sıvı maddeler; sıvılaştırılmış gazlar; Parlama noktası 60 dereceyi geçmeyen sıvı maddeler; Ambalajlı veya kaplarda taşınan tehlikeli, tehlikeli ve zararlı maddeler ve maddeler; Kimyasal tehlikelere sahip olarak tanımlanan katı dökme malzemeleri içeriyor.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 25.04.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Denizcilik v..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 ALCOR Shipping
 MAKSİMUM Denizcil..
 JUNIORORCUN Yat İ..
 URANUS Denizcilik
 EKOL Denizcilik
 ALUNA ESTATES S.A
 KALE Grubu
 STATU Gemi Kirala..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim