Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hazar Denizi’nin en büyük limanı Türkmenistan’da açıldı
Türkmenistan tarafından Hazar Denizi kıyısında inşa edilen Türkmenbaşı Limanı’nın açılışı dolayısıyla bir dizi tören yapıldı. Törenlere Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da katıldı.

Açılış töreni kapsamında “Büyük İpek Yolu – Kalkınmada Yeni Ufuklara Doğru” temasıyla bir konferans düzenlendi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov; “yeni inşa edilen Türkmenbaşı Limanı, Hazar’a kıyısı olan ülkeler arasında ulaşım dışındaki konularda da işbirliğinin artırılmasına katkı yapacaktır.” dedi. 2018 - 2024 Kalkınma programında, ulaştırma projelerine özel önem verdiklerini belirten Türkmen lider; Türkmenistan’ın, büyük ipek yolunun merkezinde olduğu gerçeğinden hareket ettiklerini vurguladı ve “Orta Asya bölgesi olmadan, modern ipek yolunun canlandırılması imkansızdır.” dedi.



Türkiye, Asya ve Avrupa kıtalarını birbirine bağlayan önemli projeler gerçekleştiriyor

Orta Asya ülkeleri ulaştırma bakanlarının da katıldığı konferansta, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’da bir konuşma yaptı. Türkmenbaşı Limanı’nın modern ipek yolunun en önemli projeleri arasında yerini aldığına belirten bakan Arslan, bu bağlamda Türkiye’nin gerçekleştirdiği projelere vurgu yaptı. “Türkmenbaşı Uluslararası Limanı, Çin’den Avrupa’ya ülkelerimiz üzerinden bağlanan orta koridor hattı için hayati öneme sahip bir projedir.” diye konuşan bakan Arslan, yakın zamanda tamamlanan Bakü Tiflis Ceyhan demiryolu projesi ve Türkmenbaşı Limanı’nın, bir zincirin halkası olarak Çin’i Orta Asya üzerinden Avrupa’ya bağlayacağını vurguladı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Bakü Tiflis Kars demiryolu dışında, Kars – Edirne hızlı tren, Marmaray, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 3. Havalimanı projelerini hatırlatarak, “Türkiye olarak, mega projelerle Hazar geçişli orta koridorun Avrupa’ya bağlanması için çok büyük çaba sarf ediyoruz” dedi. Bakan Arslan, böylesine önemli projenin yapımının, bir Türk şirketi tarafından gerçekleştirilmiş olmasından da ayrıca gurur duyduklarını ifade etti.



Modern İpek Yolu durağındaki liman “Çevre Dostu” olarak inşa edildi

Konferans programının ardından Türkmenbaşı Limanı’nın açılışı yapıldı. Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov’un yaptığı açılışın ardından, tarihi ipek yolu ve günümüz modern ipek yolunu anlatan görsel bir şölen vardı. Ardından Türkmen lider ve konuklar tarafından liman tesisleri gezildi.

152 hektar alanda inşa edilen Türkmenbaşı Limanı, feribot ve yolcu terminali, konteyner terminali, genel kargo limanı, dökme yük limanı ve gemi yapım – onarım tesislerini içinde barındırıyor. Bir Türk şirketi olan Çalık İnşaat tarafından yapımı gerçekleştirilen liman, “Çevre Dostu” standartlarına uygun olarak ve son teknoloji kullanılarak inşa edildi. Liman projesi kapsamında, göçmen kuşlar için deniz seviyesinde bir adacık kuruldu.




Kaynak: trtavaz
Eklenme tarihi: 03.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORUÇOĞLU Yacht & ..
 ALMEYDA
 AYGAZ A.Ş.
 AKTUG Denizcilik
 BERGEN Denizcilik
 BLUETANKERS
 SENKRON Travel
 POYRAZ Denizcilik
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 KÖKSALANLAR Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim