Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
’’Güçlü Birlik, Güçlü Denizcilik’’ söyleşisi
Batı Karadeniz Deniz Ticaret Odası Başkanı İrfan Erdem, "Bugün Türkiye, Deniz Kuvvetleri'ndeki gemileri, uçak ve helikopter gemilerini yapabiliyor. Bunlar çok büyük başarıdır. Türkiye, İngiltere ve Almanya'nın 200 yılda yaptığı sanayi devrimini son 50 yılda tamamlamıştır." dedi.



Erdem, Bülent Ecevit Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğrencileri ve Mezunları Derneği (BÜDEMDER) tarafından Atatürk Kültür Merkezi Nikah Salonu'nda düzenlenen, "Güçlü Birlik, Güçlü Denizcilik" konulu söyleşide yaptığı konuşmada, dış ticaretin yüzde 90'ının deniz yoluyla yapıldığını, deniz ticaretinin ekonomiye ciddi pay aktardığını dile getirdi.

Dünyada yaşanan global kriz nedeniyle 2008 yılından itibaren denizcilik sektöründe de ciddi sorunlar yaşandığını belirten Erdem, "Bu sıkıntının nedeni devletlerin ithalatındaki azalmadan geliyor. Çin ve Hindistan'ın dış alımlarının azalması, gemi sektörü taşımasında krizlere neden oldu. Bugün bir otobüs fiyatına bir gemi satılabiliyor. Mevcut gemiler fazla geliyor, talep ve yük az. 2023 yılına kadar beklemek zorundayız." diye konuştu.



Ülkede yaşanan koalisyon dönemlerinin özellikle de 2002 yılında ciddi krize neden olduğunu anımsatan Erdem, koalisyon dönemine kesinlikle dönülmemesi gerektiğini kaydetti.

AK Parti iktidarında bir dönem Ulaştırma Bakanlığı görevini sürdüren Başbakan Binali Yıldırım ile farklı atılımların yapıldığına değinen Erdem, şöyle konuştu:

"AK Parti iktidarında bir dönem Ulaştırma Bakanımız Binali Yıldırım'dı. Kendisi gemi inşa mühendisidir ve denizciliği iyi bilir. Bakış açıları değişti. Devlet bugün denizcilik sektörüne gemi inşa sanayine eskisi gibi kapalı gözle bakmıyor. Türkiye'nin 3 tarafı denizlerle çevrili, 8 bin 600 kilometre kıyılarımızın uzunluğu. Devrimler yavaş yavaş olur. Denizcilik devrimi de yavaş yavaş oluyor. Bugün Türkiye, Deniz Kuvvetlerindeki gemileri, uçak ve helikopter gemilerini yapabiliyor. Bunlar çok büyük başarıdır. Türkiye, İngiltere ve Almanya'nın 200 yılda yaptığı sanayi devrimini son 50 yılda tamamlamıştır."

Dünya genelinde iyi eğitim almış gemi adamı talebinin artış gösterdiğine dikkati çeken Erdem, Türkiye'deki gemi adamlarının sayısal olarak dünya denizcilik sektöründe önemli yer edindiğini sözlerine ekledi.





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 08.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 O.D.G.I. SHIPPING
 AFRICA MARINE COM..
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 ENKA İnşaat
 MARMARA RoRo
 ATN DENİZCİLİK SA..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 INTERGLOBAL Deniz..
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 GÖCEK Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim