Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çanakkale’de 'Uçak gemisi kuru havuzu' yapılıyor
Türkiye’nin yerli üretim en büyük uçak gemisi inşaası için Çanakkale’de harekete geçildi. İÇDAŞ tersanesinde maliyeti 50 milyon doları bulacak olan ‘uçak gemisi kuru havuzu’ yapımı sürüyor. İÇDAŞ A.Ş.’nin Çanakkale’nin Biga ilçesindeki Değirmencik tesislerindeki havuzun 2019 yılı yaz aylarında tamamlanması hedefleniyor.



İÇDAŞ trensanesinde uçak gemisi inşaası için hazırlıklar yapılıyor. 370 metre boyunda ve 70 metre genişliğinde kuru havuzun inşaasına başlandı. 2019 yılı yaz aylarında tamamlanması planlanan kuru havuzun tamamlanması ile birlikte Türkiye’nin en büyük uçak gemisi İÇDAŞ tersanesinde inşa edilebilecek.

Deniz içinde inşaası süren uçak gemisi kuru havuzu İÇDAŞ’ın kendi öz kaynakları ve teknik imkanları ile yapılıyor. Türkiye’nin en büyük çelik üretim tesislerinden birine sahip olan İÇDAŞ, gemi için gereken malzemeyi kendi üretecek. Maliyeti 50 milyon doları bulacak olan tesiste, Türkiye’nin en büyük talaşlı imalathanesi kurulacak. Uçak gemisi inşaası ile yeni istihdam olanağı da ortaya çıkacak.

TÜRKİYE’NİN DENİZ GÜCÜ İÇİN ÜRETİYOR

Türkiye’nin koster filosunun yenilenmesi için ırtaya koyduğu milli projesi olan Türk Yıldızı’na ilk koster İÇDAŞ tersanesinde inşaa edildi. Tamamen Türk mühendislerin projesiyle ekonomik açıdan üst rekabet seviyesinde inşaa edilen 5000 DWT taşıma kapasiteli Türk Yıldızı kosterleri İÇDAŞ’ın kendi yüklerini taşımak için hizmete aldı. Aynı tersanede genel kargo taşımacılık amaçlı olarak Türk Yıldızı-2, Türk Yıldızı-3, Türk Yıldızı-4 kosterleri de inşaa edilerek Türk koster filosunun gençleşmesine de öncülük edildi.

YÜKSEK TAŞIMA KAPASİTELİ TÜRK HİLALİ GELİYOR

İÇDAŞ’ın Türk Yıldızı kosterlerinden sonra daha yüksek taşıma kapasiteli kosterlerin inşaasının yapılacağı Türk Hilali projesi de hızla tamamlanıyor. Türk Yıldızı kosterlerinin 5000 DWT kapasitesini üçe katlayan ve 15000 DWT taşıma kapasitesi olan Türk Hilali kosterlerinin ilkinin inşaası sürüyor. Ekonomik anlamda en üst düzeyde rekabetçi özelliğe sahip olan ve çevreci özelliğiyle de öne çıkan Türk Hilali kosterinin 2018 yılı sonunda filoya katılması planlanıyor.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 22.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 ELİT Denizcilik S..
 PASİFİK Gemi Onar..
 AB Denizcilik
 ERDUR Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
 GRAND OCEAN
 PACMAR Denizcilik..
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 ÖZGÜN Company
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim