Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Üniversiteden ‘Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’
Türkiye’de denizcilik alanında yapılan akademik çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) öncülüğünde, Pendik-Kurtköy’deki Teknopark İstanbul’da, ulusal ‘Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ kurulacak. İnsansız gemiler ve denizaltılar üretilecek merkezin amacı, savunma sanayi projelerinde dışa bağımlılığı azaltmak.



Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin’in Hürriyet’e verdiği bilgiye göre, savunma sanayi ve denizcilikle ilgili çalışmaların da yer aldığı Teknopark İstanbul’da yeni bir merkezin faaliyete geçmesi için tüm çalışmalar yapıldı. Türkiye’nin ilk ulusal ‘Denizcilik Mükemmeliyet Merkezi’ yakında faaliyete geçecek. Proje kapsamında, Ar-Ge ve lisansüstü eğitim yapmak amacıyla bir merkez binası oluşturma çalışmalarına başlandı.1.5 - 2 yıl içinde aktif olması planlanan merkezin 20 bin metrekarelik kapalı alanı olacak. Burada bir de ‘Ulusal Denizcilik Araştırma Enstitüsü’ ve ona bağlı çeşitli araştırma laboratuvarları bulunacak. Enstitüde, Türkiye’nin denizcilik alanında ihtiyacı olan personel yetiştirilecek, sektörün sorunlarına çözüm aranacak ve savunma sanayi projelerinde kamu ile özel sektöre destek olunacak. Gemi inşaatı ve gemi makineleri mühendisliği, deniz teknolojisi /açık deniz yapıları askeri deniz sistemleri gibi lisansüstü programlar verilecek.

SAVUNMA SANAYİ İÇİN YENİ MERKEZ

Ayrıca özellikle askeri ve ticari gemilerin hidrodinamik deneylerinin yapılacağı Akredite Araştırma ve Test Laboratuvarları’nın kurulması planlanıyor. Bu laboratuvarın, enstitüyle ayrı veya birlikte tasarlanan, üniversitelerin öncülüğünde denizcilikle ilgili bazı kuruluşların da içinde yer alacağı bir yapıyla kurulması düşünülüyor. Burada insansız gemiler ve denizaltılar üretilebilecek. Merkezin kurulma amacı, Türkiye’de savunma sanayi projelerinde dışa bağımlılığı azaltmak için çalışmalar yürütmek, AR-GE faaliyetleri yaparak stratejik ve gizli bilgilerin yurtiçinde kalmasını sağlamak.

AKILLI RAYLI SİSTEM HATTI

YTÜ’de ‘Akıllı Raylı Sistem’ de hayata geçiyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metro İstanbul A.Ş ile fizibilite çalışmalarına başlanan projeyle Davutpaşa Kampüsü içerisine bir akıllı raylı sistem hattı kuruluyor. Yaklaşık 1 milyon 252 bin metrekare alana sahip kampüse, günde ortalama 3 bin araç, 55 bin kişi giriş çıkış yaparken projenin özellikle çevre kirliliğini önlemesi ve ulaşımı rahatlatması öngörülüyor. Akıllı ray sistem sürücüsüz olacak. Sistem yenilenebilir enerji destekli olmasıyla kampüs içi toplu taşımada ilklerden olma özelliğine sahip. Proje kapsamında mevcut raylı sistemler lisansüstü programına ek olarak ‘Raylı Sistemler Araştırma ve Uygulama Merkezi’ kurulması planlanıyor. Bu alanda yetişmiş eleman ihtiyacını karşılamak için çalışılacak.

HAVACILIĞA YETİŞMİŞ PERSONEL

Öte yandan Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin ilk bölümü olarak Havacılık Elektroniği (Aviyonik) YÖK onayı ile bu sene kuruldu. Bu bölüm kapsamında uluslararası standartlara uygun biçimde nitelikli personelin yetiştirilmesi ve havacılık alanında ise uzman personelin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Öğrenciler burada uygulamalı eğitimler alacak.





Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 28.05.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİRİT Yatcilik
 YEŞİL Marmaris A...
 ADRASAN Denizcili..
 NOVA Shipping
 EGETAN Denizcilik
 CLUP CHERRY
 AVŞA ADASI Deniz ..
 GMARİN
 VERA Denizcilik
 SERPEN Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim