Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
22 yat, Ordu'ya demir attı
"Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği" (DADD) tarafından organize edilen "DADD ralli Karadeniz 2018" etkinliği kapsamında Ordu'ya gelen yatlar, Perşembe İlçesi Kışlaönü balıkçı barınağına demir attı.

Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) tarafından amatör denizciliğin gelişmesini sağlamak için yapılan çalışmalar kapsamında 'DADDralli Karadeniz 2018' etkinliği düzenlendi. '3 ülke, 1 hikaye' temasıyla düzenlenen etkinliğe katılan denizciler yatlarıyla Ordu'ya ulaştı. 22 yat Perşembe İlçesi Kışlaönü balıkçı barınağında demir attı. 12 Haziran’da Volos-Yunanistan’dan başlayıp, Poti-Gürcistan’a kadar uzanacak ve sonrasında 22 Ağustos’ta İstanbul’da sona erecek olan gezi ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, "Bu etkinliğin ilham kaynağı, Argonotların hikayesidir. Argonotların Yason'a gelişinin canlanmasıdır. Argonotların, Yunanistan’dan çıkarak Ege Adaları üzerinden, daha sonra İstanbul üzerinden Yason'a ulaşmasıdır. Yapmış oldukları ahşap bir gemiyle içerisinde yaklaşık 40'ın üzerinde Argonotla birlikte Yason'a gelişi, daha sonra Gürcistan'a geçiş süreci. Yaşanan o sürecin canlanması. Çok önemli misafirlerimiz var içerisinde. Etkinliğe katılan misafirlerimize Ordu'nun güzel alanlarını, güzel destinasyonlarını birlikte gezerek, Ordu'yu anlatacağız. Argonotların kaldıkları yeri karadan gösterecek, Ordu'nun destinasyonlarını sunacağız. Bunu geleneksel hale getireceğiz. Karşılıklı Argonotların hikayesini her yıl canlandırmayı düşünüyoruz. Çünkü, bölgemiz için önemli bir hikaye, önemli bir organizasyon. Gelecek yıl bu sayılar artarak bu limanlar dolacak" diye konuştu.



Denizlerdeyiz Amatör Denizcilik Derneği Başkanı Dr. Zafer Türkmen ise, "Gerçek deniz sevgisine dayalı amatör denizciliğin gelişmesini hedefleyerek yola çıkan derneğimiz, düzenlediği ikinci Karadeniz Rallisi ile ülkemizin Karadeniz kıyılarını yeniden keşfe çıktı. Türkiye’mizin en uzun kıyı şeridine sahip Karadeniz’in limanlarında duraklayamaya devam eden DADDralli Karadeniz 2018 '3 ülke, 1 hikaye', bu kez 12 Haziran’da Volos-Yunanistan’dan başladık ve bugün Ordu'dayız. Hikaye aslında Yunanlıların hikayesi ama 3 ülkeyi kapsıyor. Asıl yolculuğun en büyük bölümü bizim Karadeniz'de geçiyor. Dolayısı ile bizlerin bu işi daha çok sahiplenmemiz gerekiyor. Burada mitolojik bir hikaye var ama bütün seyahat kıyılarımızda geçiyor ve bu insanlar buralarda iz bırakmış. Yabancılar bu tür hikayelere çok fazla ilgi duyar, hikayelerin içerisinde olmak isterler. Biz de bu hikayeyi kullanıp, sloganımızı öyle yaptık, 'DADDralli’ye katıl, efsanenin parçası ol' dedik. 45 tekne kayıt yaptırdı fakat erken seçimler, tatil ve değişik nedenlerden dolayı bu aksadı, çoğu arkadaş gelemedi. Biz bundan sonraki rallilerimizde gelecek olanlara yer bulamayacağımız için sınırlayacağız. Çünkü limanlarımız yeterli değil. Şu anda 22 tekne buradayız, 2 tekne de farklı yerlerden bizlere katılacak. O teknelerle birlikte biz 24 tekne olacağız. Yola çıkışımız 27 tekne idi" dedi.




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 23.07.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KURŞUN Denizcilik..
 GULNAK Dnz. Nak. ..
 CoShip
 SERPEN Shipping
 DİNÇER Yatçılık
 TRUVA Denizcilik
 GÜLTER Denizcilik..
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 ELDAŞ Gemicilik
 ULUÇAY Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim