Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Prof. Dr.İsmail Demir "Askeri Projeler Denizcilik Sektörü İçin Can Suyu Oldu"
İMEAK Deniz Ticaret Odası meclisi bugün Salih Zeki Çakır başkanlığında toplandı. Toplantıya katılan Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr.İsmail Demir yaptığı konuşmada Savunma sanayinde iyi projeler olduğunu ve yakın gelecekte önemli projelere imza atmak istediklerini ifade etti.

Havacı kökenden geldiğinden bahseden Prof. Demir "sizlerle iç içe olmak bizler için de faydalı. Zaman zaman tersane ziyaretlerimiz oldu ancak özellikle meclis toplantısına katılmak istedim. Bunun karşılıklı bilgi alışverişi için önemli olduğunu düşünüyorum"dedi.



“SAVUNMA SANAYİNDE İYİ PROJELER OLUYOR”

Denizcilik sektörü önemli. Türkiye’de tersanecilik ve armatörlük zamanla iyi yerlere gelmiş, zaman zaman krizler geçirmiş bir sektör. Özel sektörün önemli yer tuttuğu, krizleri aşmakta çareler ürettiğimiz bir ortamdayız. Ticari gemi sektörünün bu günlerde parlak olduğunu söylemek zor. Savunma sanayinde iyi projeler oluyor. Deniz Kuvvetlerimiz, Genel Kurmay ve bizlerle birlikte oturup planlar yapıyor. Sektöre önemli işler düşecek diye düşünüyoruz. Devam eden projelerimizle ilgili tersanelerle görüşüyoruz.

“SEKTÖRÜN GELİŞMESİ EN ÖNEMLİ ÖNCELİĞİMİZ”

Yaygın bir şekilde sektörü dinlemeye, sorunlara çare aramaya çalışıyoruz. Sektörde özellikle savunma alanında yapılan tersanecilik işlerinde tersanenin iş payını diğer işlerle karşılaştırdığımızda düşük bir yüzde düşüyor. Yazılım yapan firmalarla tersane arasında bazen çıkmaza girildiğini görüyoruz. Burada bizim görevimiz çok önemli. Projede olası riskleri değerlendirmek, ana sektörün problemlerine birlikte eğilmek gerekiyor. İşi verdik, bekleyelim mantalitesinin doğru olmadığını düşünüyoruz. Her zaman beraber konuşmaya, çareler aramaya hazırız. Görevlerimiz arasındaki maddeler arasında savunma sanayiini geliştirmek ve desteklemek var. Sektörün gelişmesi bizim görevlerimiz arasında. Özellikle teminat mektupları arasında şikayetleri uzun süre aradık. Banka teminat mektubu gerekliliğini hemen hemen kaldırdık.

“DAHA FAZLA PROJELERİMİZ OLACAK”

Gelecekte daha fazla projelerimiz olacak. Sadece yurtiçinden gelen ihtiyaçlar değil, ihracatın önemli bir kalem olduğunu belirtmek gerekiyor. Savunma sanayi ihracatı diğer sektörlere benzemiyor. İki devlet arasındaki ilişkinin önemli olduğu bir alan. Cumhurbaşkanımızdan başlayarak devletin tüm önemli kademelerinde genelde savunma sanayi ihracatı konusu en başta zikredilen konulardan birisi. Bunun da başlarında denizcilikle ilgili kalemler önemli bir yer tutuyor.

“SEKTÖRÜN BİRARAYA GELMESİ ÖNEMLİ”

Tersanelerimizin ayakta kalan bir yapı olması için sektörün bir araya gelmesi birbirine omuz vermesi çok önemli. Özellikle ihracat konusunda birbirine destek olan, yabancılardan işi kapan bir sektör olmanız en büyük dileğimiz. Bunun için de her türlü desteği vermeye hazırız.

Askeri Tersaneler Genel Müdürlüğü yapılanması oluşturuldu. Burada amaç bu yapıların kabiliyetlerinin daha iyi kullanılması. Askeri tersanelerin yurtdışında satış yapması amacının ne kadar önemli olduğu konusunda bizler çeşitli görüşmelerde fikrimizi beyan ettik. Bir tersanemiz bir ülkede iş alacak ve devletle de sözleşme imzalamak istiyorsa biz yardıma hazırız. Bir ortak görüş oluşturup ortak bir mantaliteyle gitmemiz gerekiyor. Ülkemiz için en faydalı adım neyse ona göre hareket etmemiz gerekiyor. Amacımız sektörün yaşaması, ayakta kalması ve ihracatta önemli kalemlere imza atması. Önümüzdeki günlerde savunma şuraları planlıyoruz. Fikirlerinizle katkıda bulunmanız bizi memnun edecektir. İhracat konusunda birbirimizin önünü kesen değil, birbirimize destek olmamız çok önemli.

İsmail Demir’e konuşmasının ardından İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Meclis Başkanı Salih Zeki Çakır plaket takdim etti.







Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 03.08.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BURAK Denizcilik
 ÇANAKKALE Ayna De..
 MEHTAP Denizcilik
 MARMARA RoRo
 BERRGANİ Denizcil..
 SAN-MAR Denizcili..
 ÇEBİ Denizcilik
 M&M
 AKNUR Denizcilik
 KÖKSALANLAR Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim