Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bermuda Şeytan Üçgeni'nin gizemi çözüldü
Bermuda Şeytan Üçgeni uzun yıllardır birçok kaybolma olayının yaşandığı oldukça gizemli bir bölge. Florida-Porto Riko-Bermuda arasında kalan bu bölgede şimdiye kadar pek çok uçak ve gemi kaybolmuştu. Bölgede kaybolan insanların sayısı binlerle ifade edilirken, bölgedeki gizem bir türlü çözülememişti.



Sualtı piramitleri, uzaylılar ve doğaüstü olaylar gibi hakkında sayısız teori ortaya atılan Bermuda Şeytan Üçgeni üzerine çalışmalar yürüten Southampton Üniversitesi'nden araştırmacılar, bölgedeki ortadan kaybolmalara, fırtınaların yarattığı dev dalgaların sebep olabileceğini ortaya koydu.



Bermuda’nın gizemini çözmek için yeni bir çalışma başlatan İngiliz bilim insanları, Bermuda Şeytan Üçgeni’nde ortadan kaybolan Amerikan donanmasına bağlı USS Cyclops gemisini çalışmanın merkezine aldı. 1918 yılında Brezilya’nin Bahia bölgesinden ABD’nin Maryland bölgesine gitmekte olan gemi, içerisindeki 309 kişiyle kayıplara karışmıştı. ABD tarihinin savaş koşulları dışındaki en büyük kaybını oluşturan olayda şimdiye kadar gemiye ait hiçbir iz bulunamadı.

Okyanus bilimci Dr. Simon Boxall ve ekibi, USS Cyclops’u temel alarak dalga simülasyonları oluşturdu. Çalışmalarını tamamlayan araştırmacılar bunca kaybolmanın nedeninin, bölgedeki ani hava değişimlerinden kaynaklandığını iddia etti. Araştırmacılara göre kaybolmaların asıl sorumlusu, bölgede aniden ortaya çıkan ve boyu 30 metreye kadar ulaşabilen dalgalar.



Boxall, “Kuzey ve güneyden gelen fırtınalara Florida’dan gelen fırtına da eklendiğinde, bu ölümcül dev dalgalar oluşabilir. 30 metreyi bulabilen dalgalar Bermuda’nın lanetinin asıl sebebi.” ifadelerini kullandı.

Bermuda Şeytan Üçgeni’nde şimdiye kadar kaybolan araçların toplam sayısının 200’den fazla olduğu ve olaylar sırasında toplamda 8127 kişinin kaybolduğu belirtiliyor.




Eklenme tarihi: 03.08.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARIF KALKAVAN
 MARİNPET Petrol D..
 AYSA Denizcilik A..
 GEMPORT A.Ş.
 DENAL Denizcilik
 VİYA Yachting
 TEMEL REİS Shippi..
 SERPEN Shipping
 GAMMA Denizcilik
 BANDIRA Maritime ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim