Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kılavuzluk hizmetleri son derece önemli
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı, kılavuzluk gemi hizmetlerinin Türk boğazları açısından son derece önemli olduğunu ileri sürdü.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı Çanakkale’ye geldi. Orakçı, Akbaş mevkisindeki Çanakkale Gemi Trafik Hizmetleri binasında düzenlenen basın toplantısında, genel müdürlüğün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Orakcı müdürlüğün, Türkiye kıyılarında seyir emniyetini artırmak için beş tane temel faaliyetinin bulunduğunu belirterek, seyir yardımcıları otoritesi olarak, tüm Türkiye kıyılarındaki seyir yardımcıların işletiminden, onarımından ve bakımından sorumlu olduğunu söyledi. Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı 429'u fener olmak üzere toplam 550 adet fener ve seyir yardımcısı işletiminden sorumlu olduklarını belirterek; “ 1979 ve 1994'te boğazlarımızda ölümcül kazalar yaşandı. 1979'daki kazayı kimse unutmamıştır. Biliyorsunuz 95 bin ton petrol yanarak hem denizi, hem de havayı kirletmişti. Bu kazanın önemini sadece bu anlamda vurgulamamak lazım. 43 denizci de maalesef yanarak hayatını kaybetmişti. Bu süreç devam ederken 1994'te diğer bir kaza yaşandı. Bu kaza da aynı şekilde ölümle sonuçlandı. Türk boğazlarında bundan sonra bu tür kazaların yaşanmaması adına dünyada yangın söndürme kapasitesi en yüksek olan römorkörleri devreye sokmaya çalıştık. Çevre kirliliğine müdahale edebilecek bir kısım ekipmanlarımız da mevcut.''

Arama kurtarmada birinci adım haberleşme

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakcı tüm dünyada deniz haberleşmesini ülke adına yapan bir kuruluş olduğunu ve Türkiye'de de bunu, Genel Müdürlüklerine bağlı olarak Deniz Haberleşmesi Hizmetleri Müdürlüğü'nün yürüttüğünü kaydederek; “Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenliği ve kontrolü altında olan, uluslararası deniz ticaretine açık doğal ve dar bir su yoludur. Baktığımızda 17 mil İstanbul Boğazı, 110 mil Marmara Denizi ve 37 mil Çanakkale Boğazı olmak üzere toplam 164 deniz milidir. Türk boğazları bölgesinde verilen temel hizmetleri, seyir yardımcıları, arama ve kurtarma, römorkör hizmetleri, gemi trafik hizmetleri, deniz haberleşmesi ve bunun dışında da boğazlarımızda son derece önemli olan kılavuzluk hizmetlerini sayabiliriz. Çanakkale Boğazı bölgesinin en derin bölgesi Nara önündeki 103 metrelik kısmıdır. Genel olarak baktığımızda seferasyon hattı içinde 70 metrenin altında bir derinliğin olmadığını görmekteyiz. Yani gemilerin seyir emniyeti açısından son derece uygun bir su yolu. Kılavuzluk gemi hizmetleri de, gemi trafik hizmetleri gibi Türk boğazları bölgesinde olmazsa olmazdır. Kaza risklerini minimize etmek için, gemilerin bulunduğu limanda görevlerini yerine getirmesi gerekir. Tüm dünyanın da üzerinde sıklıkla durduğu kılavuz kaptan faktörünün devreye girmesi lazım. Makine arızası yapan bir gemi, üzerinde son derece tecrübeli bir kılavuz kaptanla belki bir anlamda yaşayacağı sıkıntıyı minimize edebilir. Ama sıfıra indiremez. Sıfıra yaklaşması için de mutlaka beraberinde eskort römorkörü almalıdır'' diye konuştu.

Yetimoğlu’na Türk bayrağı

Denizcilik Müsteşarlığı Çanakkale Bölge Müdürü Ender Kurt da, özel kullanıma sahip yatların Türk bayrağına geçişiyle ilgili Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Maliye Bakanlığı ile mutabık kalarak Türk bayrağına geçişi hızlandırdığını anlattı. Kurt, bu kapsamda Çanakkale'de Osman Yetimoğlu'nun yatının Türk Bayrağına geçtiğini söyledi. Vali Abdülkadir Atalık, İngiliz bayraklı yatını Türk bayrağına geçiren Osman Yetimoğlu'na ruhsatnamesini verdi. Törene, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Alaeddin Sevim, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Yerlikaya, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Daire Başkanı Olcay Özgürce, kaymakamlar ve daire amirleri katıldı.

Kaynak: Çanakkale OLAY
Eklenme tarihi: 26.10.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARKAS holding
 MARİNMET Deniz İn..
 GUNGOR Shipping
 EMİROĞLU Denizcil..
 KARAS Denizcilik
 AYTRANS Denizcilk..
 YOROZ Agency
 MS Denizcilik ve ..
 CİNER Marine Ters..
 MERYEM ANA Deniz ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim