Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Şarbonlu hayvan taşıdığı iddia edilen gemi neden gitmiyor
Tarım ve Orman Bakanlığından, şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen geminin, Çeşme açıklarında uluslararası sularda arıza sebebi ile beklediği ve yardım talebinde bulunduğu bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada İstanbul açıklarında bir süre bekleyen ve şarbon hastalığı taşıdığı iddia edilen Panama bandıralı Rahmeh adlı geminin Çeşme'de demirlediği ifadesine yer verildiği belirtildi.

Bahsi geçen geminin rotasının Cebelitarık Boğazı olduğuna işaret edilen açıklamada, geminin Çeşme civarında uluslararası sularda motor arızası sebebiyle Çeşme Liman Başkanlığından makine parçası temini için izin istediği ifade edildi.

Boş olan gemi için rutin prosedürler gereği Liman Başkanlığınca Çeşme Sahil Sağlık Denetleme Merkezinden sağlık kontrolü yapılması istendiği kaydedilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Sağlık personeli tarafından bugün uluslararası sularda gemiye çıkılacak ve gemi personelinin sağlık yönünden kontrolü yapılacaktır. Sağlık personelinin uygun raporu vermesi doğrultusunda yine geminin uluslararası sularda ikmali ve arızası giderilecektir. Anlaşılacağı üzere gemiyle alakalı bütün iş ve işlemler uluslararası sularda yapılmaktadır ve geminin Çeşme Limanı'na yanaşma ve demirleme gibi bir talebi bulunmamaktadır. Söz konusu gemi ile alakalı Bakanlığımız tarafından daha önce yapılan açıklamada Ahırkapı'da demirli geminin Marmara Denizi'ni terk ederek İspanya'ya doğru hareket edeceğinin altı çizilmiştir. Bahse konu geminin uluslararası sularda bir arıza sebebi ile beklemesi ve yardım talebinde bulunmasına rağmen maksatlı haberlerle bu olayın gündeme taşınması kamuoyunu yanıltmaktan öteye geçmeyecektir. Bakanlık olarak beklentimiz, halkımızın resmi kaynaklardan yapılan açıklamaları dikkate alması ve toplumu paniğe sevk eden bu maksatlı haberlere itibar etmemesidir."





Kaynak: TimeTürk
Eklenme tarihi: 13.09.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 VİYA Yachting
 BEREM Denizcilik
 YALOVA Sualtı Su ..
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 BUTONİ A.Ş.
 AYDEN Denizcilik
 EMİROĞLU Denizcil..
 BAASE & ELSEK
 İMDAT Gemicilik S..
 OZKAN DENİZCİLİK
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim