Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Balıkçı kulübesiyle 49 gün boyunca okyanusta sürüklendi
Derme çatma balıkçı kulübesiyle okyanusta 49 gün boyunca sürüklenenen 19 yaşındaki Endonezyalı bir genç, Panama bandıralı bir gemi tarafından kurtarıldı.

Endonezya'nın Sulawesi adasından olan Aldi Novel Adilang adlı 19 yaşındaki genç, ışıkla balık avlamak için kullanılan ve kıyıdan 125 km uzaklıkta bulunan 'rompong' adı verilen derme çatma kulübede ışıkların bakımından sorumluydu.

16 yaşından bu yana bu işi yapan gence her hafta işvereni olan şirket yemek, su ve yakıt gönderiyor karşılığında gencin tuttuğu balıkları alıyordu.

Ancak Aldi'nin Manado açıklarındaki kulübesinin deniz tabanına bağlı olan palamarları 14 Temmuz'da yaşanan fırtınada koptu. Genç motoru ya da küreği olmadan okyanusta sürüklenmeye başladı.



KIYAFETİYLE SÜZDÜĞÜ DENİZ SUYUNU İÇTİ

Birkaç günlük erzağı kalan Aldi'nin bu süre içinde yakaladığı balıkları kulübeden söktüğü tahtaları yakarak pişirdiği ve tuzunu azaltmak için kıyafetleriyle süzdüğü deniz suyunu içerek hayatta kaldığı açıklandı.

YAKININDAN GEÇEN 10'DAN FAZLA GEMİ YARDIM ETMEDİ

Japonya'nın Osaka kentindeki Endonezya Konsolosluğu'ndan yapılan açıklamada 10 adet geminin gencin kulübesinin yanından geçtiği ancak ona yardımcı olmadığı belirtildi. Nihayet 49 gün sora 31 Ağustos'ta Panama bandıralı 'MV Arpeggio' adlı gemi genci Guam adası açıklarında kurtardı.

Jakarta Post'a konuşan Endonezyalı bir diplomat "Aldi ne zaman büyük bir gemi görse umutlandığını söyledi. Ancak 10'dan fazla gemi yakınından geçmesine rağmen hiçbiri onu görmedi ya da yardım etmedi" dedi.

Gencin 'MV Arpeggio' gemisine kıyafetlerini salladığı ancak mürettebatın kendisini görmemesi üzerine telsiz ile yardım istediği de açıklandı.



'ÖLECEĞİMİ DÜŞÜNDÜM'

Yerel haber portalı TribunManado'ya konuşan genç, okyanusun ortasında 'öleceğini düşündüğünü', bir noktada suya atlayıp intihar etmeyi tasarladığını ancak ailesinin kendisine zor zamanlarda dua etmesi tavsiyesi verdiğini hatırlayarak intihardan vazgeçip dua ettiğini söyledi. Aldi'nin 8 Eylül'de Japonya'dan Manado'daki evine konsolosluk görevlileri eşliğinde gönderildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.






Eklenme tarihi: 24.09.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERENLER Denizcili..
 TRIMORYA Denizcil..
 UĞUR Den. San. Lt..
 ERSAGUN Denizcili..
 TUBA Denizcilik
 NAMAR Denizcilik
 CSR Denizcilik Sa..
 GRANMAR Denizcili..
 İMAMOĞLU Denizcil..
 TEMEL REİS Shippi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim