Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Boğazlar artık yerli ve milli yazılıma emanet
Askeri radar ve sınır güvenliği alanında Türk firmalarının en son teknolojiyle geliştirdiği yerli ve milli ürünler, I. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde görücüye çıktı.

ASELSAN, HAVELSAN, HTR, OES Denizcilik, Emtech, Turaç, Telmek, Dorçe, Asis Savunma Teknolojileri Türkiye’yi dışa bağımlılıktan kurtaracak projelerini ilk kez Zirve’de tanıttı. Uluslararası Askeri Radar ve Sınır Güvenliği Zirvesi’nde savunma sanayide uluslararası arenada boy gösteren Türk firmaları, fiziki ve elektronik sınır güvenliği konusundaki en son teknoloji ürünlerini tanıttı.

MÜSİAD Ankara tarafından düzenlenen Zirve, askeri radar ve sınır güvenliği alanında birçok projenin ilk kez tanıtıldığı bir platforma dönüştü. Zirve’de tanıtılan projelerin Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve bakanlıkların ihtiyaçlarını karşılamanın yanı sıra uluslararası piyasada alıcı bulması bekleniyor.

HAVELSAN tarafından geliştirilen Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistemi (TBGTH) en çok dikkat çeken proje oldu. Ulaştırma Bakanlığı için Ocak 2018’de çalışmalara başlanan proje, 2019 yılında tamamlanacak. Türk boğazlarında şu anda yabancı firmaların sensörleri ve yazılımları kullanılıyor.



Geliştirilen bu sistemle tüm ekipmanlar ve yazılım yeniden geliştirilerek yerlileştirilecek. Mevcut sistemin 20 yıllık bir sistem olduğu ve artan Boğaz trafiği ve teknolojik gelişmeler düşünüldüğünde ihtiyacı karşılamadığı ve bakım idamesinin yapılamadığını belirten firma yetkilileri, projede Aselsan radar ve kameralarının kullanılacağını bildirdi.

Deniz Sınırlarının Güvenliği İçin Özel Cihazlar

Her gemide bulunması gereken GPS cihazı ilk kez yerli olarak üretildi. Kayacı Grup bünyesindeki OES Denizcilik tarafından üretilen GPS Navigator, kendi özel navigasyon sistemine sahip.

OES Denizcilik, bir gemiyi bir noktadan diğer noktaya insan gücü kullanmadan götüren Auto Pilot cihazını da tanıttı. Özellikle mayın tarama gemileri ve dar kanalda seyir yapan gemiler için tasarlanan cihaz, alanındaki ilk yerli ürün.




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 05.10.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATLAS Gemicilik v..
 DMY Denizcilik A...
 MOST Denizcilik
 UND RORO İşletmel..
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 ADATEPE denizcili..
 ERENLER Denizcili..
 OBA Denizcilik
 CENGİZ Denizcilik
 UĞUR Den. San. Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim