Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi kaçırılmasına müdahale tatbikatı nefes kesti
Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde 200 personelin katılımıyla gerçekleştirilen, 'gemi kaçırılmasına müdahale tatbikatı' nefes kesti. Senaryo gereği 3 terörist tarafından kaçırılan gemiye yapılan operasyon, gerçeği aratmadı.



Mersin'de Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde 200 personelin katılımıyla gerçekleştirilen, 'gemi kaçırılmasına müdahale tatbikatı' nefes kesti. Senaryo gereği 3 terörist tarafından kaçırılan gemiye yapılan operasyon, gerçeği aratmadı.

Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı’nın koordinatörlüğünde yapılan tatbikata, Deniz Polisi, 112 ve Mersin Uluslararası Liman İşletmesi destek verdi. Tatbikatı, Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Şerafettin Yılmaz, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Kıdemli Alpay Oğuz Bavbek ve MIP Genel Müdürü Johan Van Daele izledi.

Senaryo gereği, Mersin Uluslararası Limanı'ndan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) giden bir gemiye yolcu olarak binen 3 terörist, gemi kaptanı ve mürettebatını etkisiz hale getirerek, yolcu gemisinin kontrolünü ele geçirdi. Yolculardan biri durumu 112'ye bildirerek, yardım talep etti. Bunun üzerine Mersin Valisi başkanlığında kriz masası oluşturularak, gemiyi durdurmak, rehineleri kurtarmak ve teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla operasyon düzenlenmesine karar verildi. Kaçırılan geminin seyir halinde olması nedeniyle Mersin Valisi tarafından operasyon görevi Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanlığı'na verildi. Bu sırada Mersin Liman Başkanlığı'nca liman deniz trafiğine kapatılırken, bölgedeki gemiler de uyarıldı.

Sahil Güvenlik Komutanının emriyle harekete geçen sahil güvenlik gemileri ve helikopter, kaçırılan gemiyi çembere aldı. Burada bir süre teröristlerle müzakere yürütülürken, sonuç alınamadı. Bunun üzerine helikopter kaçırılan geminin üzerinde manevralar yaparak, Sahil Güvenlik Özel Hareket timlerinin gemiye çıkmasını sağladı. Gemiye çıkan tim, elinde silah bulunan 3 teröriste de etkisiz hale getirerek, rehineleri kurtardı. Bu sırada çıkan arbede neticesinde bir terörist denize atlayarak kaçmaya çalışırken, Deniz Şube Müdürlüğü'ne bağlı polisler müdahale ederek teröristi yakalayarak, bota bindirdi. Teröristler İl Emniyet Müdürlüğü personeline teslim edilirken, rehineler de güvenli bir şekilde sahil güvenlik botlarıyla kıyıya getirildi.

Yaklaşık 1,5 saat süren nefes kesen tatbikat, botların ve helikopterin protokolü selamlaması ile sona erdi.



Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 22.11.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SENKRON Travel
 BODUROĞLU Denizci..
 ADAMOĞLU Denizcil..
 ASLI Deniz Taş. V..
 GARANTİ Denizcili..
 KAŞ Diving
 IŞIK Group Shippi..
 GUNGOR Shipping
 MİNERAL den. san ..
 TUNCMETE Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim