Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
24 Nisan 2024
Haber
Anket
İkinci sondaj gemimiz Ocakta Akdeniz'de olacak
Bakan Dönmez, bugün yola çıkacak Türkiye’nin ikinci sondaj gemisinin ocak sonu Akdeniz’de olmasının beklendiğini duyurdu.

Türkiye'nin hidrokarbon rezervlerini aramada önemli çalışmalar gerçekleştirdiğini hatırlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, bugün itibarıyla yola çıkacak ikinci sondaj gemisinin ocak ayı sonunda Akdeniz'de olacağını, bu gemi ile birlikte Türkiye’nin hem Akdeniz hem de Karadeniz'de sondajlarını sürdüreceğini bildirdi.



Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER) 25. Kuruluş Yıl Dönümü Programı'nda konuşan Dönmez, öngörülebilir ve sürdürülebilir bir gaz piyasasının oluşması için yatırımcıların teşvik edilmesi ve beraberinde meslek örgütlerinin katkı sunmasının çok önemli olduğunu vurguladı.

81 İLİN TAMAMINA DOĞAL GAZ GÖTÜRÜLECEK

Dönmez, geçen ay Artvin ve Şırnak'a da gaz ulaştırılmasıyla 80 ile gaz götürüldüğü bilgisini paylaşarak, böylece 15 milyon abonenin gazla buluştuğunu ve şu anda nüfûsun yüzde 62'sinin bu yakıtı kullandığını ileri sürdü. Yılbaşı itibarıyla Hakkâri'ye de doğal gazın gideceğini ifade eden Dönmez, 81 ilin tamamına bu çağdaş yakıtın ulaştırılacağını aktardı.

YIL SONU İTİBARIYLA 500 İLÇEYE ULAŞILACAK

Gazda üç milyon potansiyel abonenin daha söz konusu olduğunu öne süren Dönmez, DOSİDER’in Enflasyonla Topyekûn Mücadele kapsamında iç tesisatta bir indirime giderek üç milyon abonenin daha gaza geçişini kolaylaştıracağını dile getirdi. Dönmez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük İcraat Programı kapsamında 42 ilçeye daha gaz götürüldüğünü anımsatarak, yıl sonu itibarıyla 500 ilçeye ulaşılacağını kaydetti. Dönmez, toplam ilçelerin neredeyse yarısının artık gaz kullanır hâle geldiğini anlatarak, aynı hizmetin tüm vatandaşlara iletilmesi için gece gündüz çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

HİDROKARBON REZERVLERİ İÇİN YOĞUN ÇABA SARF EDİLİYOR

Dönmez, Milî Enerji ve Maden Politikası ile Türkiye'yi enerjisini öz kaynaklarından karşılayan bir ülke yapmak için çalıştıklarına dikkati çekerek, bundan dolayı sınırlar ve kara sular içindeki hidrokarbon rezervlerinin ortaya çıkarılması için yoğun bir çaba sarf ettiklerini söyledi.

TÜRKİYE HEM AKDENİZ HEM DE KARADENİZ’DE SONDAJLARINA DEVAM EDECEK

Oruç Reis sismik arama gemisinin Karadeniz'de ve Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin Akdeniz'de çalışmalarına devam ettiğini belirten Dönmez, Fatih sondaj gemisi ile de derin denizlerde ilk sondajın başladığını, bugün yola çıkacak ikinci sondaj gemisinin de ocak ayı sonunda Akdeniz'de olacağını yineleyerek, bu gemi ile birlikte Türkiye’nin hem Akdeniz hem de Karadeniz'de sondajlarına devam edeceğine işaret etti.





Kaynak: Ekonomi24
Eklenme tarihi: 08.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ


İş
Bu tür gemilere nasıl başvuru yapabiliriz bilgisi olan varmı?

Yazan: Danyal Kabak - 10.12.2018 17:10:16




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MSAM Denizcilik
 NEMTAŞ Denizcilik
 NİKEL Denizcilik
 GN GROUP
 BARBAROS Yatçılık
 SEASON İnşaat Tur..
 GÜNGÖR Denizcilik
 LUNA Roro
 VATAN PLASTİK San..
 TUZLA Tersanecili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim