Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizcileri 2019'da dalgalı denizleri aşacak
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, dünyada ve Türkiye'de kara bulutların yoğunlaştığını belirtti.

Öztürk, "Gelecek yıl kolay olmayacak. Ancak iyimserliğimizi kaybetmeden üretmeye, satmaya, taşımaya ve ülkemizin kalkınma hamlesine destek olmaya devam edeceğiz. Hükümetin ekonominin toparlanmasını sağlamak için atacağı yapısal adımların destekçisiyiz. Denizcilik sektörünün desteklenmesi ve milli gemi filosunun yenilenip büyütülmesi bize ciddi şekilde güç katacaktır. Türk denizcilik sektörünün 2019'da dalgalı denizleri aşacağına inanıyoruz" dedi.



Öztürk, "Dünya ekonomisi yavaşlarken, ülkemiz ekonomisi kritik bir dönemden geçiyor. Döviz kuruyla başlayan ekonomideki kırılma, yüksek faiz ve enflasyon sarmalıyla beraber üretimde ve dış ticarette ciddi ölçüde daralmaya yol açtı. Değerlenen kur ile beraber ihracatın artmasına karşın ithalatın azalması, ithalata dayalı yapıya sahip Türkiye'nin üretimini olumsuz etkiledi. İthalattaki gerileme, deniz ticareti ve taşımacılık sektörlerinin yanı sıra limanlarımızı da yavaşlattı. Yılın ilk yarısında canlı seyreden elleçleme rakamları, döviz kurundaki artış sonucu yerini düşük büyümeye bıraktı. Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü verilerine göre ülkemiz limanlarında ilk 11 ayda 9 milyon 896 TEU konteyner elleçlendi. 2017 yılında 10 milyon TEU'yu geçen elleçlenen konteyner miktarının yılsonunda 11 milyon TEU'ya yaklaşması bekleniyor. Üç aydır ihracat yükünün ithalat yükünü geride bıraktığı İzmir Alsancak Limanı'nda ise ocak-kasım döneminde 565 bin TEU'luk konteyner elleçlendi. Yılsonu elleçleme rakamının geçen yıla yakın bir seviyede gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Türk limanlarında elleçlenen her cinsten toplam yük miktarı ise ilk 11 ayda 420 milyon tonu geçti" diye konuştu.





Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 17.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERRGANİ Denizcil..
 BATUM Denizcilik ..
 DADAYLILAR
 ALGEM Denizcilik
 YOROZ Agency
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 SETA Denizcilik v..
 MARİNPET Petrol D..
 NARAL Deniz Taşım..
 HAY Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim