Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Letonyalı öğrencilere gemi eğitimi
Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde denizcilik alanında eğitimin verildiği Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Letonya'daki bir kolejin öğrencilerine gemi mekaniği ve su güvenliği alanında eğitim verecek.



Denizcilik ve yat yapımı alanlarında Türkiye'nin en önemli okullarından Fettah Tamince Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa Birliği projeleriyle hem öğretmen ve öğrencilerine Avrupa ülkelerinde eğitim fırsatı sunuyor, hem de Avrupa'da bazı ülkelerden öğrencilerin eğitimine ev sahipliği yapıyor. 2010-2011 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye başlayan okul, 2013-2014 döneminden itibaren de her yıl AB Erasmus projeleri kapsamında yeni projeler üretiyor.

Son olarak geçen yıl 'Avrupa Standartlarında Denizcilik' adlı Erasmus Plus projesi için nisan ve haziran aylarında 20 öğrenci ve 5 öğretmeni Letonya ve İspanya'da eğitimler alan okulun, 2018 yılında ise 'Fettah Tamince Denizcileri Avrupa'ya Yelken Açıyor' adlı projesi kabul edildi. Bu kapsamda 20 öğrenci ve 4 öğretmen Letonya ve Romanya'da eğitim alacak.

Lise, Letonya'da bulunan Liepaja Marine College adlı denizcilik lisesinin 'Meslek Öğrencilerinin Gemi Mekaniği ve Su Güvenliği Stajı' adlı Erasmus Plus projesine de ev sahipliği yapacak. Misafir öğrencilere, su üzerinde kaza/acil durumlar söz konusu olduğunda güvenlik ve hayatta kalma konusunda teorik bilgi ve pratik beceriler kazanmak, gemide güvenlik ekipmanı kullanımı, güvenlik koridorları, kurtarma tekneleri ve cankurtaran botları, ayrıca motorlu tekneler ve küçük yelkenli tekneler ile yelken deneyimi kazanmaları konularında eğitim verilecek.



Akdeniz'de gerçek hayattaki gemi kazalarını simüle ederek eğitim oturumları ve konferanslar düzenleneceğini belirten Okul Müdürü İbrahim Duran, Letonyalı öğrenci ve öğretmenlere iki hafta süresince Antalya'nın kültürel, tarihi ve turistik değerlerinin de tanıtılacağını söyledi. Okul olarak Avrupa standartlarında denizcilik eğitimi verebilecek fiziki kapasite, donanım ve alan öğretmenlerine sahip olduklarını dile getiren Duran, “Ülkemizin denizcilik eğitiminde geldiği noktanın Avrupa ülkelerinde görülebilmesi adına önemli bir başarıya imza attığımızı düşünüyoruz. Bu ev sahipliğimiz sonrası önümüzdeki yıllarda çok daha fazla okul ve kurumun mesleki eğitim projelerine ev sahipliği yapacağını düşünüyoruz" dedi.



Kaynak: haberantalya
Eklenme tarihi: 18.12.2018




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERRGANİ Denizcil..
 AKTUG Denizcilik
 UZMAR
 BORLU Çevik Akary..
 FARİN Turizm
 ADAFARM Su Ürünle..
 K-S Denizcilik Lt..
 GÜLTER Denizcilik..
 DALYAN Denizcilik
 RAYBEN Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim