Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kum usulsüzlüğünü Google Earth çözdü
Türkiye'nin tek tatlı su dalyanından 16 bin tonluk kumun usulsüz olarak çıkarıldığı, Google Earth sayesinde belgelendi. Dalyandaki 37 metre olan kum kalınlığının 2 metreye düşmesi, uydudan alınan fotoğraflarla tespit edildi.



İddiaya göre, madencilik firması Karacabey, Boğazköy'de denizden kum çıkarmak için 600 hektarlık bir alan için ruhsat aldı. Fakat firmanın ruhsat aldığı bölgenin dışına çıkarak kıyıdan kum alması, Boğazköy sakinlerinin tepkisine yol açtı. Köylülerin ihbarı üzerine sahil güvenlik ekipleri, usulsüz kum çıkardıkları iddia edilen gemilere baskın düzenleyip yasal olarak kendisi işlem yapamadığı için durumu İl Özel İdaresi görevlilerine bildirdi.

KUMLAR VE MAKİNELER YEDİEMİN OLARAK AYNI KİŞİYE VERİLDİ

İddiaya göre İl Özel İdaresi, devletin malı haline gelen usulsüz çıkarılan kumlara el koyup araçları bağlaması ve şüpheliler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunması gerekirken görevini yerine getirmedi. Bunun yanında, İl Özel İdaresi kumları aynı firma ve gemi kaptanlarına yediemin olarak teslim etti.

Yapılan şikayetler üzerine İçişleri Bakanlığı müfettişleri, usulsüzlükle ilgili soruşturma başlattı. Bunun üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi görevlileri, kamu zararını gidermek için ihale düzenledi.

KUMLAR KAYBOLDU, DÜZENLENEN İHALEYE YİNE AYNI FİRMA ÇAĞRILDI

İddiaya göre, bu ihaleye de sadece kumların yediemin olarak teslim edildiği gemi kaptanları ve şirket yetkilileri çağrıldı. 27 Ekim tarihinde metreküpü 2 lira 24 kuruştan ihale edilen sözde kumlar satışa çıkarıldı. Türkiye'nin tek tatlı su dalyanında yapılan usulsüz kum çıkarma işi sebebiyle Atlas Okyanusu'ndan gelen ve yavrularını buraya bırakan kılıç balıklarının neslinin de tükenmek üzere olduğu bildirildi. İhaledeki usulsüzlük üzerine teknik takibini sürdüren ve savcılığın izniyle operasyona başlayan jandarma, başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, Daire Başkanı, ihaleye katılan şirketler ve gemi kaptanlarının da aralarında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma, usulsüz kum çıkarılması sebebiyle derinliği 37 metreden 2 metreye düşen dalyanın görüntülerini de Google Earth'ten aldığı fotoğraflarla belgeleyip suç dosyasına koydu.

Operasyon kapsamında, "11 ayrı ihaleye fesat karıştırmak, kamu malından hırsızlık ve resmi belgede sahtecilik" suçundan gözaltına alınarak son 3 günde adliyeye sevk edilen 21 kişiden 12'si tutuklanmış, aralarında işadamı A.A.'nın bulunduğu 4 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Yetkililer, operasyonların süreceğini, ikinci dalgada yeni gözaltılar olacağını açıkladı.


Kaynak: Bursahakimiyet
Eklenme tarihi: 07.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 THH Shipping
 AKUA GROUP Su Ürü..
 MEHTAP Denizcilik
 BODUROĞLU Denizci..
 EDO TURİZM
 GENÇER Denizcilik
 ADAMOĞLU Denizcil..
 VEYSEL VARDAL Gem..
 CASPI Cargo Lines..
 UMDE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim