Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Üsküdar Vapuru Faciası 61. yılında anıldı
İzmit Körfezi'nde 1 Mart 1958 tarihinde, içinde çoğu İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu öğrencilerinin bulunduğu yaklaşık 600 'e yakın yolcusuyla İzmit-Karamürsel arası sefere çıkan Üsküdar Vapuru’nun batması sonucu yaşamını yitiren 76’sı öğrenci toplam 272 kişi 61. ölüm yıl dönümünde anıldı.



İzmit Körfezi’nde 1 Mart 1958 tarihinde içinde çoğunlukla öğrenci olan yaklaşık 600’e yakın yolcusuyla İzmit İskelesi’nde hareket ettikten sonra aniden çıkan fırtınaya yakalanarak batan Üsküdar Vapuru’nda hayatını kaybedenler 61’nci ölüm yıl dönümlerinde İzmit Ortaokulu’nda (eski İzmit Lisesi) gerçekleşen törenle anıldı. Tören sonunda hayatını kaybedenler için beyaz balon uçuruldu. Akabinde okul bahçesinde bulunan anıta kırmızı karanfil bırakıldı. Tören daha sonra Marina’da denize bırakılan çelenk ile sonlandı.



YOĞUN KATILIM

Tören İzmit Belediyesi, İzmit Lisesi Mezunları Derneği ve İzmit Lisesi organizasyonunda yapılan törene AKP Milletvekili Cemil Yaman, Millet İttifakı Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhur İttifakı İzmit Belediye Başkan Adayı Azize Sibel Gönül, İl Başkanı Cengiz Sarıbay, İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar, İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Haluk Cem Gökmen, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği Başkanı Halil Atay, İzmit Lisesi Okul Müdürü Fatih Taşdelen, Biz İzmitiz Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda öğrenci katıldı.

İZMİT LİSESİ VEFA ÖRNEĞİDİR

Törende ilk olarak konuşan İzmit Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Haluk Cem Gökmen, “Kent büyüklerinden önümüzdeki sene sahilde Üsküdar Vapuru şehitleri adına bir anıt yapılmasını talep ediyorum” dedi. İzmit Lisesi Okul Müdürü Fatih Taşdelen ise “İzmit Lisesi bir vefa örneğidir. 61 yıl geçmesine rağmen her yıl onları anıyoruz” diye konuştu.

ÜZÜLMEMEK ELDE DEĞİL

Taşdelen’in ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan ise, “Üzerinden kaç yıl geçerse geçsin üzülmemek elde değil. O dönem bir liseye, sanat okuluna gitmek bir başarı olarak görülürdü. Yetenekli güzel gençlerimizi maalesef o dönemin yönetim eksiklikleri sebebiyle büyük bir faciada kaybettik. Hepimizin ders çıkartması lazım” açıklamasında bulundu.




Kaynak: Kocaeligazetesi
Eklenme tarihi: 01.03.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYGAZ A.Ş.
 YAREN Denizcilik
 ARZU Denizcilik v..
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 CM Denizcilik San..
 LORİ Denizcilik
 ÇAĞATAY Denizcili..
 HAY Shipping
 AKSAY
 ARAZLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim