Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kruvaziyer sektörü Türkiye'de buluşacak
Akdeniz Çanağında 31 ülkeden 120 limanın üyesi olduğu Akdeniz Kruvaziyer Limanları Birliği MedCruise’un 54. Genel Kurulu 7 – 10 Mayıs’ta Kuşadası’nda gerçekleşecek. Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding’in bünyesinde yer alan Ege Port Kuşadası’nın evsahipliğindeki genel kurula kruvaziyer gemi şirketleri ve acentelerinin üst yöneticileri de katılacak. Akdeniz kruvaziyer pazarı ile doğrudan etkileşim halinde oldukları için üyeler arasında Karadeniz, Kızıldeniz ve Yakın Atlantik’ten limanlar da bulunuyor. Genel kurula ayrıca kruvaziyer gemi şirketleri ile acentelerinin üst yöneticileri de katılacak.



2018’de 27 milyon yolcu

Sektörün bütün aktörlerinin Türkiye’de bir araya gelecek olmasının önemine dikkat çeken Global Ports Holding CEO’su Emre Sayın, “Akdeniz, yüzde 20 pay ile dünyanın ikinci büyük kruvaziyer pazarı özelliği taşıyor. 2018’de toplam 13 bin 500 geminin uğramasıyla limanlardan 27 milyon yolcu geçiş yaptı” dedi. Efes Antik Kenti nedeniyle Kuşadası’nın sadece Türkiye değil Doğu Akdeniz kruvaziyer turizmi için kilit bir uğrak noktası olduğunu söyleyen Sayın, şunları söyledi:

Yükselişi yerinde görecekler

“Türkiye’de kruvaziyer turizmi tekrar yükseliş trendine girdi. Gemi bağlantıları yaklaşık olarak 2 yıl önceden yapıldığı için yükselişin 2021-2022 gibi zirveye ulaşmasını bekliyoruz. 2018’de Türkiye’ye gelen kruvaziyer turistin yüzde 60’ı Kuşadası’ndan giriş yaptı. Antalya ve Bodrum limanlarımız ile birlikte toplam yolcunun yüzde 72’sini Global Ports Holding ağırladı. 54. MedCruise Genel Kurulu’na evsahipliği yaparak, sektör aktörlerine Türkiye’nin yükselişini yerinde görmelerini ve birinci ağızdan dinlemeleri fırsatını sunacağız.”

Kuşadası parlayan yıldız

Geçtiğimiz yıl Madrid’de yapılan toplantıda genel kurulun Kuşadası’nda yapılması için MedCruise üyelerini ikna ettiklerini söyleyen Ege Port Kuşadası Genel Müdürü Aziz Güngör ise sektör temsilcilerini ağırlamaktan büyük mutluluk duyacaklarını belirtti. Doğu Akdeniz’de kruvaziyer seferlerinin artış halinde olduğunu ifade eden Güngör, “Kuşadası, Doğu Akdeniz’in parlayan yıldızı olacak. Sadece 2019 yılında 195 kruvaziyer gemisiyle yaklaşık 200 bin turistin gelmesini bekliyoruz” dedi.




Kaynak: turizmajansı
Eklenme tarihi: 08.04.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GİSAN Gemi
 GÜRDENİZ Deniz na..
 TAN Tanker
 ARTUR Teknesi
 ORTAK Denizcilik
 LİDER Gemi
 IMB Shipping and ..
 TEMEL REİS Shippi..
 AKDEN Denizcilik ..
 MUÇO Yatçılık San..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim