Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yücel Odabaşı ebediyete uğurlandı
İstanbul'da vefat eden İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Odabaşı (64) son yolculuğuna uğurlandı.

Geçirdiği ani rahatsızlık sonucu kaldırıldığı Acıbadem Hastanesi yoğun bakım ünitesinde dün hayatını kaybeden Türkiye'nin önemli gemi inşa mühendislerinden Prof. Dr. Odabaşı için İTÜ Taşkışla Yerleşkesi'nde tören düzenlendi.

Törene Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da katıldı. Törende yaptığı konuşmada, İTÜ'de birçok değerli öğretim üyesini ebediyete uğurladıklarını belirten Naiboğlu, ''Yücel Hoca, daha önceden ebediyete uğurladığımız hocalarımız gibi, Türk denizciliğinin adam yerine konulmasını sağlayan kişilerden biriydi.'' dedi.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahsen Özsoy da, Odabaşı'nın dopdolu bir akademik yaşamı olduğunu ifade ederek, ''Onun yaşamını yitirmesi büyük bir kayıp. Üniversitemiz adına tanrıdan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum'' diye konuştu.

Türk Loydu Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Doç. Dr. Mustafa İnsel de, Prof. Dr. Odabaşı'nın vakfın bayrağını daha da yukarılara taşıdığını ifade etti.
Odabaşı'nın cenazesi, yerleşkedeki törenin ardından Teşvikiye Camisi'ne getirildi. Camide, Odabaşı'nın eşi İrene Odabaşı ve oğlu Yıldırım Odabaşı taziyeleri kabul etti.

Yücel Odabaşı'nın cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Teşvikiye Camisi'ndeki cenaze merasimine Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, İstanbul Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali İhsan Aldoğan, Piri Reis Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Kamilsağ, deniz subayları, Odabaşı'nın öğrencileri ve yakınları katıldı.

PROF. DR YÜCEL ODABAŞI

Odabaşı, Kuleli Askeri Lisesinde okuduktan sonra 1967 yılında İTÜ Makine Mühendisliği Bölümünden iyi derece ile mezun oldu.

Aynı yıl Gemi İnşaatı 1 Kürsüsüne asistan olarak giren Odabaşı, ''Gemi pervanelerinde kullanılan profillerin kat halindeki sıfır kaldırma açısının tayini'' konulu çalışmasıyla doktora unvanını aldı.

İskoçya'nın Strathclyde Üniversitesine misafir öğretim üyesi olarak giden Yücel Odabaşı, Delft Teknik Üniversitesinde ''Research Fellow'' olarak gemi hareketlerinde ''Nonlineerlik'' üzerinde araştırmalar yaptı. ''Senior Research'' unvanı alan Odabaşı, burada ''gemilerin enine stabiletisi'' üzerine çalışma yapan grubun liderliğini yürüttü.

İzin süresinin sona ermesi üzerine 1974 yılından İTÜ Gemi İnşaatı Fakültesindeki görevine geri dönen ve daha sonra bu görevinden istifa ederek, Strathclyde Üniversitesindeki araştırma görevine devam eden Odabaşı, 1975 yılında ''British Sheap Research Asociationa hidrodinamik şefi olarak girdi.

Prof Dr. Odabaşı, Türkiye'de gemi klaslama ve sertifikalaması olan, bunun yanı sıra başka alanlardaki standartlarda da sertifikalama yapan Türk Loydu Vakfının da başkanıydı.

Eklenme tarihi: 11.11.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ADAMARİN Tur. Taş..
 FORSA Uluslararas..
 KİRAZOĞLU Denizci..
 BEKIR SENGUL Ship..
 ECE Gemi İnşaa
 VBG Denizcilik
 NECATİ KALKAVAN Ş..
 İSKETE Deniz Taşı..
 DENAL Denizcilik
 ATLANTİS Deniz Na..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim