Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Hindistan donanması körfez'e iki gemi gönderiyor
Körfezdeki krize Hindistan da müdahil oldu. Hindistan Savunma Bakanlığı, Umman Körfezi ve Basra Körfezi’ndeki deniz güvenliğini sağlamak adına bölgeye iki gemi yolladı.

Hindistan donanması, Hindistan bayraklı gemilerin güvenli geçişini ve bölgesel istikrarı sağlamak için Umman Körfezi’nde iki gemi görevlendirdi.

Hindistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yakın geçmişte bölgede iki petrol tankerine karşı gerçekleştirilen saldırıdan bir hafta sonra Perşembe günü böyle bir karar alındığı duyuruldu. Hindistan’ın stratejik ve güvenlik çıkarları, Hint Okyanusu Bölgesi ile yakından bağlantılı. Ülkenin enerji güvenliği aynı zamanda Umman Körfezi ve Basra Körfezi’nden geçiş yapan tankerlerin güvenli geçişinin sağlanmasını öngörüyor.

Hindistan Denizcilik Genel Müdürü , 13 Haziran ve 16 Haziran tarihlerinde Hürmüz Boğazı ve Basra Körfezi Bölgesi’nde faaliyet gösteren tüm Hint bayraklı gemilere uygun koruma önlemlerini almalarını öneren iki tavsiye verdi.

Bölgede gerilim had safhada

Savunma bakanlığı yaptığı açıklamada, INS Chennai ve INS Sunayna, Umman Körfezi ve Basra Körfezi’nde deniz güvenliği operasyonları yürütmek üzere görevlendirildi. Ayrıca, bölgede Hindistan Donamasına ait uçaklarının havadan gözetimi de yaptığı belirtildi. Ayrıca açıklamada, “Hint Donanması, bölgede faaliyet gösteren Hint deniz ticaretinin ve ticaret gemilerinin güvenliğini sağlamaya ve istikrarlı ve barışçıl bir Hint Okyanusu Bölgesi’nin korunmasına katkıda bulunmaya kararlılığını sürdürmektedir.” ifadeleri de yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, İran’ı Norveç ve Japon bandıralı tankerlere açık denizlerde saldırmakla suçladı. Tahran ise gelen bu iddiaları reddetti. ABD’nin İran’la restleşmesi hem iki ülke arasında ki gerginliği hem bölge ülkelerinin ticaret gemilerinin güvenliği ile ilgili endişelerini artırıyor.




Kaynak: Yeniakit
Eklenme tarihi: 21.06.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZPINAR Denizcili..
 İSTKUM Denizcilik
 TURKON Holding
 DENİZ Destek
 BORA Denizcilik S..
 ORTAK Denizcilik
 YILTUR Denizcilik
 MEGA-MAR Denizcil..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 DOKA MARİN Gemici..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim