Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Çeşme-Atina feribotunun ilk seferi coşku yarattı
Atina’ya 67 km mesafedeki önemli ticari ve yolcu limanı Lavrion ile Türkiye’nin batıya açılan kapısı Çeşme Limanı arasında düzenlenen feribot seferleri her iki yakada düzenlenen törenlerle başladı.



Tamamen yerli ve milli Türk firması Ege Deniz Yolları (Aegean Sea Ways) Gemi İşletmeciliği tarafından Ukrayna’dan kiralanan Kaunas adlı feribot, iki ülke arasındaki mesafeyi 7 saate indirirken, Yunanistan üzerinden tüm Balkan ve Avrupa ülkeleri ihracat ve ithalatına da neredeyse yarıya düşürdüğü nakliye süresiyle olumlu katkılarda bulunacak.

ATİNA’DA DA COŞKU YARATTI

İzmir Ticaret Odası bir önceki dönem Başkanı Ekrem Demirtaş’ın 26 yıllık başkanlığı süresince her fırsatta gündeme getirdiği İzmir – Atina feribot seferleri başladı.

Bir seferde 360 yolcu, 500 otomobil ve/veya 90 TIR taşıyabilen 8 katlı 25 bin grostonluk Panama bandralı Kaunas feribotunda yolcuların konforlu seyahat edebilmeleri için 70 kamara, restoran, kafeteryalar, çocuk oyun salonları, free shop mağazası, sauna ve güvertede güneşlenme olanakları sunuluyor.



BİLETLER 55 EURO’DAN BAŞLIYOR

Türkiye acenteliğini Asaf Denizcilik’in, Yunanistan acenteliğini ise Pire merkezli Stefmar Acentesi’nin üstlendiği hatta yolcu bilet fiyatları 55 Euro’dan başlıyor.

30 Haziran’da Çeşme’de, 1 Temmuz’da ise Lavrion’da düzenlenen törenlerle ilk karşılıklı seferini gerçekleştiren Kaunas feribotu, bundan böyle iki kıtayı en kısa sürede birbirine bağlamış oldu.

1 Temmuz’daki ilk seferinde 10 araç ve 108 yolcu ile Atina Lavrion Limanı’na yanaşan feribot için Lavrion Gümrük Müdürlüğü’nde bir tören düzenlendi.

“İŞBİRLİĞİ ULUSLARARASI ANLAŞMALAR ÇERÇEVESİNDE OLMALI”

Törende konuşan Yunanistan Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Hristos Spirtzis, bugünün çok önemli olduğuna dikkat çekerek, mübadele Anadolu’dan gelen atalarının Lavrion Limanı’na geldiklerini söyledi. Spirtzis, “İki halkın dostluğu ve işbirliği daima uluslararası hukuk ve uluslararası anlaşmalara saygı çerçevesinde olmalıdır. Haftada 3 sefer yapılacak. Böylece uluslararası bir proje olan Lavrion ile Türk kıyısı Çeşme arasında başlatılan seferler bir dostluk adımıdır” diye konuştu.

“İKİ ANAKARA İLK KEZ BİRLEŞMİŞ OLDU”

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Burak Özügergin bugünün herkes için mutlu bir gün olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Çünkü iki ülke arasındaki Ege Denizi’ndeki mesafenin daha da kısaldığını ve halklar arasındaki iletişimi artıracağını söyledi. Özügergin, “Bugüne kadar Türk anakara ile Yunan adaları arasında seferler vardı. Bu hatta ilk kez iki anakara birleşmiş oluyor. Ege Denizi’nin iki yakası arasında da yolcu, araç ve kargo taşımacılığı yapılacak. Türkiye Yunanistan’ın ihracatında üçüncü sırada yer alıyor. İthalatta da ilk on içinde… Bu hat düşük maliyet ve nakliyede zaman tasarrufu açısından iki ülke arasındaki ticaret açısından da büyük bir öneme sahip”.

“BİR AMACIMIZ DA LAVRİON VE ÇEŞME’NİN TURİZM MERKEZİ OLMALARI”

Aegean Seaways Yunanistan Acentesi Stefmar Ltd’nin temsilcisi Stefanos Karakanis, geminin Lavrion Limanı’ndan her pazartesi – salı ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün sefer yapacağını belirterek, “Saat 22:00’de hareket edecek gemi ertesi sabah saat 06:00’da Çeşme Limanı’na yanaşmış olacak. Bu hatla Türk ve Yunan sınırındaki trafik yoğunluğunu azaltmayı ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmayı hedefledik. Sadece yaz aylarında değil seferler yıl boyunca sürecek. 1989 yılında inşa edilen Kaunas feribotu 191 metre uzunluğunda ve Lloyd sertifikasına sahip. Yüksek kapasitesi ve garajının yüksekliği dolayısıyla özel yük arabaları da taşıyabiliyor ve bir helikopter pisti var. Bu hat; açılması düşünülen Selanik – Midilli – İzmir hattından çok daha önce gündeme gelmişti ve ticari trafiğin yanı sıra Lavrion ile Çeşme’nin turizm merkezi olmalarını arzu ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Lavrion Liman Başkanı Dimitris Nikolaou tarafından T.C. Atina Büyükelçisi Burak Özügergin’e bir plaket takdim edildi.



Kaynak: Turizmgünlüğü
Eklenme tarihi: 03.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORSA SU ÜRÜNLERİ
 ALDEBARAN Gemi İş..
 LÜFER Turizm orga..
 VERA Denizcilik
 YARDIMCI Denizcil..
 SEAHAWK Training ..
 HDR Denizcilik
 KALYONCU Denizcil..
 ALİDAŞ Liman İşle..
 İYEM Asya Denizci..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim