Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizciliğin akademisi
Türk ve dünya denizciliğine uzman kazandırmak için 2008’de kurulan Piri Reis Üniversitesi’nde, denizciliğin her alanında ihtisaslaşan bireyler yetiştiriliyor. Üniversitede denizcilik dışında 13 lisans programı da var.



Türk ve Dünya denizciliğine uzman yetiştirmek için 11 yıl önce kurulan Piri Reis Üniversitesi'nde, denizciliğin her alanında ihtisaslaşma ve bilimsel çalışmalar yapılıyor. Hukuk fakültesi ve mühendislik fakültesi altında yer alan bilişim sistemleri mühendisliği bölümüne de bu yıl öğrenci alımı yapılacak. Kız öğrencilere yüzde 10 indirim uygulanan Piri Reis Üniversite'nin öğrencilerine sunduğu imkanları üniversite yetkilileri şöyle anlattı:

* DENİZDE STAJ İMKÂNI: Üniversitemizin 2015-2019 yaz dönemi stajları ile Piri Reis Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra, yerli ve yabancı başka üniversitelerden toplamda bin 300 kadar öğrenciye uzman akademisyenler eşliğinde kendi eğitim gemisinde deniz stajı imkânı sağlanmıştır.
* SİMÜLATÖRLERLE EĞİTİM: Deniz kampusunda kurulan simülatör merkezinde dünyanın tüm denizcilik rotalarını içeren simülatörler kullanılmaya başlanmıştır.
* ÇOK AMAÇLI EĞİTİM HAVUZU: Eğitim havuzu, hem yüzme maksatlı hem de dalga simülatörü olarak hizmet vermektedir. Eğitim havuzu öğrencilere denizde hayatta kalma tekniklerini ve denizden personel kurtarma yöntemlerini öğretmek için tasarlanmıştır.
* DENİZCİLİK HUKUKU: Üniversitemizin hukuk fakültesi, denizcilik hukuku konusunda uzmanlaşmayı hedeflemektedir.
* DENİZCİ KADINLARA DESTEK: MENTORRES Projesiyle denizcilik sektöründeki tüm kadınların karşılaştıkları sorunları tam olarak tespit etmeyi ve kadınlara bu sorunların çözümüne yönelik beceriler kazandırmayı amaçlayan bir projedir.
* IAMU'YA ÜYELİK: Dünya Denizcilik Üniversiteleri Birliği'ne (IAMU) Türkiye'den üye olan tek vakıf üniversitesi Piri Reis Üniversitesi olmuştur.

BURS VE İNDİRİM İMKÂNLARI

* Sıralama olarak ilgili puan türlerinden ilk 30 bin dilimi içinde olup, ilk iki tercihten üniversitenin Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü, Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölümü, Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü ve Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Bölümlerine girenlere normal öğrenim süresince her yıl 9 ay süreyle ayda 500 TL nakit burs
* Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi ve Anadolu Denizcilik Teknik Meslek Lisesi mezunu olup lisans ve önlisans programlarına ücretli yerleşen öğrencilere, tercih sırasına bakılmaksızın yüzde 20 indirim
* Kız öğrencilerimize ayrıca yüzde 10 indirim
* Tüm kontenjanlara ilk tercihle yerleşenlere yüzde 5 indirim
* Şehit ve gazilerin birinci derece yakınlarına yüzde 50 indirim
* Üniversitenin spor branşlarında üstün başarılı olduklarını belgeleyen ve üniversitenin takımlarında oynamaya hak kazanan öğrencilere Sporcu Bursu Yönergesi çerçevesinde belirlenen kriterlere göre ek olarak yüzde 10 ila yüzde 100 arasında sporcu indirimi.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 19.07.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜRDENİZ Deniz na..
 B.A.S.K
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 NEVMAR Denizcilik..
 MS Denizcilik ve ..
 KAPTAN Denizcilik
 BORA Denizcilik S..
 ATİPOST Turizm Lt..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 ATASOY Grup Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim