Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Karaya oturan gemiden yakıt sızıntısı
Şile Karaburun mevkii siyaha bulandı... Çevre sakinleri sahile vuran yakıtın 8,5 ay önce karaya oturduktan sonra terkedilen gemiden sızdığını söylerken balıkçılar geminin karaya oturduğu tarihten itibaren balık sayısının da azaldığını öne sürdü.



Şile Karaburun mevkiini siyaha boyayan yakıtın yaklaşık 8,5 ay önce karaya oturan gemiden sızdığı öne sürüldü.



Şile Karaburun mevkiinde yoğun mazot kokusundan rahatsız olan çevre sakinleri, kokunun geldiği yeri tespit ederek Karaburun kıyısına gitti. Sahile sızan yakıt görüntüsüyle karşılaşan çevre sakinleri ve balıkçılar, sızıntının 8,5 ay önce karaya oturan “Natalia" isimli kuru yük gemisinden kaynaklandığını iddia ettiler. Denizden çıkan yengeçlerin siyah renkli yakıta bulandıkları görüldü.

Şile Sahilköy açıklarında 19 Aralık 2018'de Komor Adaları bandıralı 127 metre uzunluğundaki kargo gemisi "Natalia" fırtına nedeniyle karaya oturmuştu. Can pazarını yaşandığı geminin 16 mürettebatı dev dalgalar arasından, kurulan halat sistemiyle kurtarıldı. Makine dairesi su alan gemideki kargo malzemeleri başka bir gemiye nakledildi. Tüm çalışmalara rağmen yüzdürülemeyen gemi kaderine terkedildi. Gemi 8,5 aydır aynı noktada bulunuyor. Şile sahilinde Karaburun mevkii siyaha boyanırken çevre sakinleri bunun nedeninin gemiden sızan yakıttan olduğunu öne sürdü. Balıkçılar da geminin karaya oturduğu tarihten itibaren balık sayısının azaldığını söyledi. Balıkçılar gemiden kimyasal madde sızdığını da iddia etti. Belediye ekipleri bölgede çalışma başlattı. Belediye ekiplerinin gemideki çalışmaları sürüyor.

"BU RESMEN BİR ÇEVRE KATLİAMI"

Çevre sakinlerinden Şaban Cingöz, geminin karaya oturduğu tarihten beri Karaburun mevkiinde balık bulmakta zorlandıklarını dile getirerek, "Resmen bir kıyı faciası. Gemilerden gelen atıkları görüyorsunuz. Kıyılardaki bütün canlıları yok eden atık. Sizden başka kimse de ilgilenmedi şu ana kadar. Siz de gelmeseniz kimsenin belki haberi olmayacak. Büyük ihtimalle kıyıya oturan geminin atıkları. Görüyorsunuz geminin oksijen tüpleri burada. Geminin kendi malzemeleri. Ama ne ilgilenen var, ne bakan var. Burası 2 gündür böyle. Geçen gün büyük bir fırtına olmuştu. Fırtınayla beraber, görmüşsünüzdür geminin bir bölümü batmış vaziyette herhalde oradan içindeki malzemeyi mi patlattı ne olduysa, bütün sahil komple bu şekilde. Müthiş bir koku var. Köylere kadar mazot kokusu geliyor. Gece hanım dedi ki, 'Birisi mazot mu döktü yollara' geldim baktım buralar komple bu şekilde. Artık gemiyi kaldırsınlar. Kaldırmayacaklarsa bir çözüm bulsunlar. İçinde soda var, canlıları yok ediyor. Bu resmen bir çevre katliamı. Sodanın denize bir etkisi var ki, kıyılara balık gelmiyor. Biz de kıyı balıkçısıyız. Bekliyoruz" şeklinde konuştu.

**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
- 8 ay önce karaya oturan gemi kaderine terk edildi
- Şile açıklarındaki gemi 126 gündür kurtarılmayı bekliyor
- Şile'de karaya oturan gemiyi kurtarma çalışmaları devam ediyor
- Dalgalardan kurtuldular haklarını istiyorlar
- Şile'de karaya oturan gemi kurtarılmayı bekliyor
- Karaya oturan geminin sahibi konuştu
- Şile'de karaya oturan geminin personeli kurtarıldı




Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 27.08.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇETİNKAYA Denizci..
 MERYEM ANA Deniz ..
 OZKAN DENİZCİLİK
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 GLOBUS Uluslarara..
 V.SHIPS Inc. Turk..
 AYSA Denizcilik A..
 SAROS Dalgıçlık H..
 ALFA SİSMİK Deniz..
 FENER Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim