Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Türk denizciler iklim değişikliği felaketine dikkat çekiyor
Dünya kamuoyunun en önemli gündem maddelerinden biri olan iklim değişikliği, şimdi de Türk denizciler tarafından masaya yatırılacak. “İklim değişikliğinin denizlere etkisi ve denizcilik sektörü” başlıklı İklim Değişikliği Kurultayı’nda, tehlikenin boyutları her yönüyle ele alınacak. Kurultay, 13 Kasım Çarşamba günü İstanbul’da gerçekleşecek.



Deniz Kültürü Derneği ve Nişantaşı Üniversitesi'nin işbirliğinde, İMEAK Deniz Ticaret Odası'nın desteği ile denizcilik sektöründe ikinci kez düzenlenecek olan “İklim Değişikliği Kurultayı” son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan iklim değişikliği sorununu gözler önüne sererek, çözüm yollarını ortaya koymayı hedefliyor. Çünkü dünyanın vakti her geçen dakika azalıyor…

Son yarım milyar yılda dünya tam beş kitlesel yok oluş yaşadı ve şimdi de altıncısına hazırlanıyor. İnsanlık küresel terör, bölgesel savaşlar ve düzensiz göç hareketiyle uğraşırken dünya hızlı bir yok oluşa gidiyor. Tehlike çanlarını çalan ise bizzat iklim değişikliği!

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ KÖTÜ GİDİŞ İÇİN NE DÜŞÜNÜYOR?

Doğal felaketler yüzünden her yıl 26 milyon kişinin yerinden olduğu ve önümüzdeki 35 yıl içerisinde dünyanın her yerinde deniz seviyesinin yükseleceği gerçeği üzerinden gelecek yıllarda denizcilik sektörünün ve denize kıyısı olan ülkelerin nasıl etkileneceği tartışma konuları arasında yer alıyor. Denizcilik sektörü iklim değişikliğinin önüne geçmek için üzerine düşeni yapıyor mu? Bürokratlar, sektörün amiral gemisi Deniz Ticaret Odası armatörleri, tersane sahipleri ve yöneticileri, denizcilik sektörünün tüm bileşenleri bu kötü gidişe son vermek için ne düşünüyor? Neler yapıyorlar? Bütün bunlar tam gün sürecek kurultayın panel konularını oluşturuyor.

Bunun yanı sıra iklim farkındalığı ve temiz denizler açısından medyanın toplum üzerindeki etkilerinin tartışılacağı kurultaya birçok gazeteci de konuşmacı olarak katılacak. İklim değişikliği konusunda toplum üzerinde medyanın etkilerinin konuşulacağı ilk panele Gökhan Abur, Meliha Okur, Oğuz Haksever, Mahmut Övür, Ogün Yıldız ve Serkan Ocak katılacak.

İklim sorununa karşı gösterdiği duyarlılıkla dünyada başlayan kitlesel harekete Türkiye'den ilk ses veren isimlerden olan 12 yaşındaki Samra Samer de etkinliğe katılarak yaptıkları iklim grevinin nedenlerini ve amaçlarını anlatacak. Ve bütün denizcilere ve büyüklere bir çağrıda bulunacak…



DENİZLERİMİZİ NELER BEKLİYOR?

STK'lar, devlet kurumları ve sektör temsilcilerinin katılacağı kurultayda iklim değişikliği tehdidi altında denizler konusu gündeme getirilerek, yapılan çalışmalar anlatılacak. Son yıllarda artan iklim değişikliği tehdidinin ülkemizdeki denizleri önümüzdeki yıllarda nasıl etkileyeceği masaya yatırılacak. Denizcilik sektöründe yeni iklim düzeni için yapılan yatırımların da konuşulacağı kurultayda iklim değişikliğinin insan sağlığına ve doğaya etkileri ise bir diğer konu başlığını oluşturuyor.

İklim değişikliği kurultayı özellikle çevre konusunda farkındalık kampanyalarına katılmış kişilerin çabalarını da görünür kılmayı amaçlıyor. Bu nedenle kurultay sonunda bu konu için katkı yapmış gazeteci, sanatçı, televizyoncu, denizcilik sektöründe faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara da bir törenle “Deniz Yıldızı Çevre Ödülü” verilecek.

Dört oturumdan oluşacak kurultayın konu başlıkları şöyle:

– İklim farkındalığı ve temiz denizler açısından medyanın toplum üzerindeki etkileri
– İklim değişikliği tehdidi altında denizler, denizcilik ve gemiler
– Denizcilik sektöründe yeni iklim düzeni için yapılan yatırım ve çalışmalar
– İklim değişikliğinin insan sağlığına ve doğaya etkileri








Kaynak: Sözcü
Eklenme tarihi: 07.11.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ATASOY Denizcilik..
 KARYAT Karadeniz ..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 AREL Denizcilik
 KARAS Denizcilik
 VİLLA Denizcilik ..
 TEMEL Kum Çakıl v..
 ERS Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 ATLAS Gemi İşletm..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim