Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemideki 14 bin koyun telef oldu
Romanya’dan Suudi Arabistan’a giden bir yük gemisinin Karadeniz’de alabora olmasıyla yaklaşık 14 bin 600 koyun ambarda mahsur kaldı.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre; Romanya’nın Köstence kentindeki Midia Limanı’ndan pazar günü hareket eden Queen Hind adlı gemi kısa bir süre sonra yan yattı. Gemide bulunan Suriye ve Lübnan vatandaşı 21 kişilik mürettebat kurtarıldı. Ancak gemide bulunan yaklaşık 14 bin 600 koyundan şimdilik sadece 32’si kurtarılabildi.



Askeri birlikler, polis memurları ve dalgıçların da katıldığı kurtarma ekiplerinin sözcüsü Ana-Maria Stoica, “Operasyon devam ediyor. Umarız, ambardaki hayvanlar hâlâ canlıdır” dedi. Geminin doğrultularak limana çekilmesi amaçlanıyor.

SORUŞTURMA TALEBİ

Öte yandan Romanya Canlı Hayvan Yetiştiricileri ve İhracatçıları Birliği (Acebop) olayla ilgili soruşturma başlatılmasını talep etti.

Yaşanan olayın ‘şok edici’ olduğunu belirten Acebop Başkanı Mary Pana, “Hayvanlarımızı uzun mesafe yolculuklarda canlı tutamıyorsak ihracatını tamamen yasaklamalıyız” yorumunu yaptı.

Animals International adlı hayvan hakları örgütünden Gabriel Paun ise, geminin aşırı yüklü olduğunu iddia etti. Paun ayrıca geminin geçen sene aralı ayında motor arızası yaşadığını da belirtti.

2007 yılında katıldığı Avrupa Birliği içinde İngiltere ve İspanya’nın ardından en büyük üçüncü koyun yetiştiricisi olan Romanya, bu alandaki ihracatta ise birinci sırada yer alıyor. Midia Limanı’ndan her yıl ortalama 100 canlı hayvan gemisi kalkıyor.

HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI

Hayvan hakları savunucuları ise, Romanya’dan taşınan hayvanların özellikle yaz aylarında aşırı sıcaktan telef olma riskiyle karşı karşıya kaldıklarına dikkat çekiyor.

2017’de dönemin Avrupa Birliği Komisyonu’nun sağlık ve gıda güvenliğinden sorumlu üyesi Vytenis Andriukaitis, hayvanların can güvenliği endişesiyle Romanya’nın Körfez’e 70 bin koyun sevkiyatını durdurmasını talep etmiş, Romanya’nın uygulamaları konusunda komisyonun soruşturma başlatmasını istemişti.




Kaynak: tarafsizhaberajansi.com
Eklenme tarihi: 26.11.2019




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DRAGUT Denizcilik
 AKUADEM Ltd Sti
 GAMMA Shipping
 MALATYA Belediyes..
 ÖZKANDEMİR Denizc..
 AK Denizcilik
 BATUM Denizcilik ..
 DEKAMAR
 GEMPO
 S.S. Marmara Adas..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim