Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Krize rağmen Gemi Sökümü rekor kırdı
Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, gemi söküm tesislerine yaradı. Hurdaya ayrılması gerekirken iş çokluğu sebebiyle çalıştırılan gemiler, krizle birlikte teker teker hurdaya ayrılmaya başladı. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, kasım ayına kadar 107 gemiden 260 bin ton hurda ürettiklerini belirterek, "Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, armatörlerin gemileri hurdaya ayırmasına sebep oldu. Bu durum ise bizim iş potansiyelimizi arttırdı. Bu sayede tesislerden ekmek yiyen insan sayısı ise 8 bine çıktı." dedi. Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, gemi söküm tesislerine yaradı. Hurdaya ayrılması gerekirken iş çokluğu sebebiyle çalıştırılan gemiler, krizle birlikte teker teker hurdaya ayrılmaya başladı. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek, kasım ayına kadar 107 gemiden 260 bin ton hurda ürettiklerini belirterek, "Dünya genelinde yaşanan ekonomik kriz, armatörlerin gemileri hurdaya ayırmasına sebep oldu. Bu durum ise bizim iş potansiyelimizi arttırdı. Bu sayede tesislerden ekmek yiyen insan sayısı ise 8 bine çıktı." dedi.
Aliağa'da önceki yıl geçen yıl 73 adet gemiden 152 bin ton, geçen yıl ise 80 gemiden 140 bin ton hurda çıkarıldı. Şimdilerde bu oranın ikiye katlandığını aktaran Adem Şimşek, dünya genelinde yaşanan global krize rağmen sektörün hızla büyüdüğünü belirtti. Gemi söküm tesislerinde faaliyet gösteren 21 üyelerinin yıllık 900 bin ton hurda ayrıştırma kapasitesi bulunduğunu kaydetti.

Özellikle büyük yük gemilerinin hurdaya ayrılmasıyla birlikte gemi sayısının fazla artmamasına rağmen tonaj oranlarının arttığını belirten Adem Şimşek, dünya şirketlerinin tedavülden kalkması gereken büyük gemilerini krizle birlikte yenileme yoluna gittiğini söyledi. Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Şimşek, taşımacılığın yüzde 85'inin gemiler üzerinden yapıldığına dikkat çekerek, ayrıca bünyelerinde ciddi anlamda kaza olmamasını olağanüstü güvenlik tedbirlerine bağladı.

Çevre ve insan sağlığını son derece önemsediklerini ifade ederken, "ISO 30001 belgesini bir an önce alıp dünya ya çevreye ve insan sağlığına değer veren, çevreci bir kuruluş olduğumuzu göstereceğiz. Hangi standartlarda gemilerin geldiği ve nasıl söktüğümüzü görüyorlar. Gelen heyetler, çalışmalarımızı beğeniyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Aliağa Expres
Eklenme tarihi: 07.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DMY Denizcilik A...
 AYNACI Denizcilik
 PEARL NAVAL
 ÜSTÜN Denizcilik
 AKAR Shipping
 TUNCMETE Denizcil..
 ECA Ship Trade Co..
 ASLI Deniz Taş. V..
 FURKAN Denizcilik
 TUNA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim