Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
ABD'nin Körfez'deki dev uçak gemisinin kaptanı bir İranlı!
Dünya İran ile ABD arasındaki füzeli düelloya kilitlenmiş durumda. İki ülke arasındaki gerilimden her gün hatta her saat yeni bir haber geliyor. Elbette İran ve ABD arasındaki sorunların geçmişi eskiye dayanıyor ama son olarak ABD'nin Kasım Süleymani'yi öldürmesi olayların fitilini ateşledi. İran'ın en önemli komutanlarından biri olarak kabul edilen Kasım Süleymani ve yanındakiler Bağdat'ta ABD'nin füzeli saldırısında hayatını kaybetmişlerdi. Bu saldırının ardından İran adeta saat başı tehditler yayınlıyor. İran dün harekete geçti ve Irak'taki ABD üssüne saldırı girişiminde bulundu. Şimdi dünya olabilecek yeni gelişmelere kilitlenmiş durumda. Öte yandan bu yükselen tansiyon ilginç bir hikayenin de tekrar gündeme gelmesine neden oldu. ABD'li Albay Kavon Hakimzadeh. Peki Hekimzade'yi diğer komutanlardan ayıran ne?

İşte detaylar ve o ilginç hikaye!



Albay Hekimzade isminden de anlaşıldığı gibi farklı bir ABD'li komutan. Aslen İranlı olan Kavon Hekimzade, ABD donanmasının en büyük savaş gemilerinden birinin kaptanı konumunda. Üstelik bu gemi şu anda Basra Körfezi'nde. Devrim döneminde ülkesi İran'dan kaçan Albay Hekimzade, şimdi ABD'nin Basra Körfezi açıklarında bulunan dev uçak gemisi Harry S. Truman'ın kumandanı.

Peki Hekimzade bu noktaya nasıl geldi? İşte hikayesi!



İLGİNÇ TESADÜF!

Devrim Muhafızları Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından savaş çanlarının çaldığı bölgede görev yapan uçak gemisini bir İranlının yönetmesi oldukça dikkat çekici bir tesadüf.

BABA İRANLI ANNE AMERİKALI

New York Times'ın konuştuğu Hekimzade, "İran'daki baskıcı rejimin ardından ABD'de gördüğüm özgürlük ortamının Amerikan ordusuna katılma kararı almamda yardımcı oldu" diyor.

Babası İranlı, annesi ABD'li olan Hekimzade, 1979'da 11 yaşındayken ABD'ye gelmiş. Aile, Missisipi'ye yerleşirken Hekimzade eğitimine devam etmiş. Orduya katılan Hekimzade, 33 yıllık kariyerinde birçok madalya kazanmış, Irak ve Afganistan gibi bölgelerde görev almış.

20 KATLI NÜKLEER UÇAK GEMİSİ

Hekimzade geçtiğimiz yılın Ağustos ayından beri, 20 katlı bir bina yüksekliğinde nükleer uçak gemisini yönetiyor.



Ünlü gemide 'Onlara cehennemi yaşat' yazan kırmızı bir bayrak bulunuyor.

Hekimzade, bir göçmen çocuğu olarak bb pozisyona gelmesinin, Amerikan ordusununun önyargısız olarak tecrübe ve çalışmaya değer verdiğinin bir kanıtı olduğunu belirtiyor. Amerikan ordusunda çok sayıda İran asıllı ABD'li olduğu ifade ediliyor. NYT, bölgede yaşanan son gelişmelerin ardından Hekimzade ile yeniden irtibata geçmeye çalıştı ancak başarılı olamadı.



6 BİN ASKER GÖREV YAPIYOR

25 Temmuz 1998 yılında denize indirilen USS Harry S.Truman uçak gemisinde F-14, F/A-18 ve düşman hedeflerindeki elektronik aksamı tahrip etme kapasitesine sahip EA-6B uçakları bulunuyor.

Uçakta ameliyathaneden spor salonlarına, basketbol sahasından dinlenme odalarına kadar askerler için gereken her şey bulunuyor.

4.5 milyar dolar değerinde olan ve 332 metre uzunluğunda Nimitz sınıfı USS Harry S. Truman Gemisi'nde yaklaşık 6 bin kişi görev yapıyor. Saatteki hızı 64 kilometre olan uçak gemisinde 85 uçak bulunuyor.




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 09.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORCA Denizcilik N..
 KONVOY Denizcilik
 BEŞERLER Denizcil..
 NİSA Uluslararsi ..
 SAN-MAR Denizcili..
 BİLGİLİ Denizcili..
 KALAMIŞ Denizcili..
 MALATYA Belediyes..
 ALABANDA Deniz Ta..
 ARAZLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim