Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Marmara Boat Show kapılarını açtı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi katkılarıyla başladı. Fuar 22-26 Ocak tarihleri arasında Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini bekliyor

Marmara Uluslararası Deniz Araçları, Ekipmanları ve Aksesuarları Fuarı “Marmara Boat Show”un resmi açılış töreni gerçekleştirildi. 6000 metrekarelik kapalı alanda düzenlenen fuarda, öncelikle çevre illerden ve bölgeden, bununla birlikte ülke genelinden iştirak eden katılımcılar ve ziyaretçiler ile zenginleştirilecek ikili görüşmelerle ciddi geri dönüşümlerin sağlanması hedefleniyor.



GENİŞ KATILIM

Marmara Boat Show,’un resmi açılış programına Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, garnizon Komutanı Yalçın Payal, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, İl Emniyet Müdür Veysal Tipioğlu, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Kokrmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, Kartepe Kaymakamı Altuğ Çalar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak, İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, İMEAK Deniz Ticaret Odası Başkanı Tamer Kıran, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Kürşat Bal, GEBKİM Genel Başkanı İbrahim Aracı, GİSBİR Başkanı Murat Kıran, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, İzmit Belediye Başkan Vekili Hakan Tanta, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk, Körfez Ticaret Odası Meclis Başkanı Güngör Ayhan, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Eski Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol ve çok sayıda deniz tutkunu katıldı.



“DENİZCİ KOCAELİ”

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, “Yaşadığımız coğrafya her zaman önemli bir ticaret merkezi olmuştur. Fuarcılık her geçen gün daha ileriye doğru gitmektedir. Fuarlar işletmeler, kentler ve ülkeler için en önemli tanıtım aracıdır. Son 10 yıl içerisinde denizcilik fuarlarına olan ilginin arttığını görmekteyiz. Bizler ülkemiz adına marka değer kazandırmak adına elimizden geleni yapmaktayız. Fuarımızın denizcilik adına öncülük yapmasını hedeflemekteyiz. Denizci Millet, denizci ülke ve denizci Kocaeli dedik” dedi.



“DENİZCİLİĞE YENİ BİR PENCERE AÇACAK”

Doğusel’in ardından konuşan Türkiye Gemi İnşaat Sanayicileri Birliği Başkanı Selim Murat Kıran, “Marmara Boat Show’a 40 bin ziyaretçi bekliyoruz. Liman kenti olan Kocaeli’nin misyonu denizciliğe yeni bir pencere açacaktır. Türkiye Gemi İnşaat Sanayi bugün doğrudan 50 bin istihdam üretmektedir. Dünyanın en büyük canlı balık taşıma gemisi, ilk enerji dönüşüm gemileri gibi birçok ilki üreten bir seviyedeyiz. Türkiye kendi askeri gemisini üretebilen sayılı ülkelerden birisidir” ifadelerini kullandı.

“FUAR ORGANİZASYONLARI ÇOK ÖNEMLİ”

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran açılış programında yaptığı konuşmada, “Kocaeli ülkemizin en önemli sanayi merkezlerinden birisidir. Kocaeli aynı zamanda denizci bir kentimizdir. Fuarlar şehirler için çok önemli organizasyonlardır. Düzenlenen kente önemli katkılar sağlarlar. Prestijli iş çevresinde marka bilinirliği fuarlar sayesinde olmaktadır. Deniz Ticaret Odası olarak fuar organizasyonlarını çok önemsiyoruz” dedi.

“KOCAELİ SADECE SANAYİ KENTİ DEĞİL”

Kıran’ın ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Bu fuar aslında bizim marka kent vizyonumuzun bir parçasıdır. Kocaeli sadece sanayi kenti değil, Kocaeli’nin aynı zamanda bir bilişim şehri, turizm şehri olabileceğini göstermek istiyoruz. Bu şehir deniz sporları için de çok önemli bir bölgedir. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.



“BEN İŞİN ÜRETİM TARAFINDAYIM”

AK Parti Kocaeli Milletvekili Fikri Işık, “Kocaeli’de yaşamak bir ayrıcalıktır. Bundan dolayı pek çok medeniyet bölgemizde varlığını sürdürmüştür. Kocaeli’ye sanayi kenti misyonu biçilmiş. Son dönemde Kocaeli bu konuda kabuğunu kırdı. Kocaeli eski gri şehir imajından kurtuldu. Şimdi durmadan yeni çalışmaları yapmak durumundayız. Kocaeli artık sadece sanayi kenti değil. Boat Show gibi etkinlikler Kocaeli’nin kültür, tarih yönünü daha da ön plana çıkaran etkinlikler. Benim bir yatım yok ama sanayi bakanlığı yapmış biri olarak işin üretim tarafındayım. Şimdi daha güzel üretimler yapma gayretiyle bu alanda çok daha güzel bir Pazar payının oluşturabileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

“DENİZCİLİK SEKTÖRÜNE KATKI SAĞLAMALI”

Işık’ın ardından söz alan Vali Hüseyin Aksoy, “Kocaeli 2 denize kıyısı olan bir kent. Kocaeli’nin kıyı uzunluğu 180 kilometre. Böyle bir kentte denizcilikle ilgili etkinlikler büyük önem taşıyor. Tersanecilik alanında da hizmet veren işletmeler mevcut. Denizcilikten daha fazla pay almak adına bu fuarın katkısı olacaktır. Turizm kenti olma adına Kocaeli çok önemli çalışmalar yapıyor. Kocaeli’yi keşfet adıyla bir video hazırlandı. Kocaeli’de yaşayanların birçoğu Kocaeli’deki güzelliklerin farkında değil. Fuarın denizcilik sektörüne katkı sağlamasını temenni ediyorum” dedi.





Kaynak: Özgürkocaeli (Muharrem Şenol)
Eklenme tarihi: 22.01.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BİRLEŞİK Denizcil..
 NOVA Gemi Acentel..
 İMTRANS Denizcili..
 DOKA MARİN Gemici..
 ALFA tanker & ACM..
 UNIMARIN Denizcil..
 SANOVEL İlaç
 PİRANA Dalış Ltd...
 EUROTRADE
 NEOPLİS Otel
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim