Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Adana'ya yatırım için en cazip sektör gemi inşa sanayi
Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Ümit Özgümüş "Kentimize yatırım yapılmasını cazip gördüğümüz en önemli sektör gemi inşa sanayisidir." dedi.

Adana'ya bir saat uzaklıktaki Yumurtalık Serbest Bölgesi'nin yanındaki genişleme alanının bu sektör için uygun olduğunu aktaran Özgümüş, bu bölgeye çok yakın olan İskenderun Demirçelik Fabrikası'nın, gemi yapımı için gerekli olan yassı mamullerin üretimine başladığını ifade etti. Bölgenin hem hammaddeye olan yakınlığıyla hem de coğrafi avantajlarıyla, gemi üretimi için çok cazip bir hale geldiğini aktaran Özgümüş, Adana'nın coğrafi ve jeostratejik konumundan dolayı Türkiye'nin yeni enerji merkezi olma yolunda ilerlediğini vurguladı.

Bakü-Tiflis-Adana boru hattının Ceyhan ilçesinden denize ulaşmasının bu bölgeyi petro-kimya, rafineri ve enerji konusunda önemli bir konuma getirdiğine değinen ADASO Başkanı Özgümüş, bu nedenle önümüzdeki dönemde bölgeye birçok yeni yatırımın geleceği müjdesini verdi. Çalık Grubu'nun da bölgeye yatırım yapmasının oldukça önemli olduğuna dikkat çeken Özgümüş, inşaat döneminde ve sonrasında çok ciddi istihdam sağlayarak bölgeye katma değer sağlanacağını dile getirdi. Kurulacak rafinerinin bölgede daha etkin olabilmesi için şirketin merkezinin Adana'da olması gerektiğini kaydeden Özgümüş, bu konuda yetkililerin söz verdiğini hatırlattı.

Adana'nın Türkiye'deki en uygun yatırım bölgesi olduğunu dile getiren Özgümüş, "Adana'nın sahip olduğu avantajlar nedeniyle Türkiye'deki en uygun yatırım bölgesi olduğunu dile getiriyoruz. Yani bölgeyi baştan aşağı sulayan kanal ve kanaletler, enerji nakil hatları, uluslararası havalimanı, TEM Otoyolu ve demiryolu, mükemSmel altyapısı ile tek parçada Türkiye'nin en büyüklerinden biri olan Organize Sanayi Bölgesi, rezerv alanı olarak genişleyebilecek olan Yumurtalık Serbest Bölgesi, yetişmiş insan gücü ve Türkiye'nin en başarılı üniversitelerinden biri olan Çukurova Üniversitesi ile Adana, yatırım iklimi açısından önemli avantajlara sahiptir. Bu avantajlar sayesinde de, uluslararası gazeteler tarafından ilimiz, 30 Avrupa ülkesi içerisinde 'yatırım potansiyeli en yüksek il' seçildi." ifadelerini kullandı.

2009 yılını dünyanın küresel krizden geçtiği bir dönem olarak değerlendiren Özgümüş, krizerağmen yeni yatırımlar yapıldığını hatırlattı. ADASO Başkanı söyle devam etti: "2009 yılının kriz yılı olmasına rağmen, ilimizde yapılan yeni yatırımlardan söz etmek mümkün. 110 ülkede faaliyet gösteren Hintli tarım devi Jain, Türkiye'deki ilk üretim tesisini bu yıl Adana Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyete geçirdi. Ayrıca, Meltem Kimya, FİXA Yapı Kimyasalları, Netafim Sulama Sistemleri de Adana OSB'ye yapılan ve yüzlerce kişiye iş imkanı sağlayan yeni yatırımlardır. Krizin sona ermesiyle bu yatırımların daha da artacağını bekliyoruz.

Kaynak: Zaman
Eklenme tarihi: 21.12.2009




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 GLOBUS Uluslarara..
 BANDIRA Maritime ..
 DESAS A.Ş.
 GARANTİ Denizcili..
 HACI ŞABAN ZORER ..
 GÖKALP Denizcilik
 CHISIEL Dış Ticar..
 MİRA Denizcilik
 FERAH TUR. Sey. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim