Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Zihni Holding, Koreli şirkete 67 milyon liralık gemi sattı
Türkiye’nin en eski denizcilik şirketlerinden biri Zihni Holding. 1930 yılında Zonguldak’ta temelleri atılan Zihni Gemi Acenteliği adlı şirketiyle sektöre adım atan holding, gemi işletmeciliği, deniz, hava ve kara taşımacılığı, turizm, enerji gibi alanlarda yoğunlaştı.

Asaf Güneri’nin yönettiği şirket 2008 yılında Yunan Kolasis ailesi ile yaptığı gayrimenkul projeleri ile adını duyurdu. Önce Kolasis Ailesi ile Leandros Gayrimenkul Geliştirme adlı şirket kuran Zihni Holding Yönetim Kurulu Başkanı Asaf Güneri, ardından da Akupunktur Derneği Başkanı Prof. Dr. Nüzhet Ziyal’den Çamlıca Sanatoryum Hastanesi’ni satın aldı. Güneri, 25 milyon dolarlık yeni yatırımla hastane kurmak için adım atmıştı.

İskenderun, Ceyhan, Aliağa, Yarımca gibi limanlarda ofisleri bulunan Zihni Holding, asıl iş alanı olan denizcilik alanında yeni yatırımlar yaparken filosunu da yenilemeye devam ediyor.

Satış fiyatı, değerinden fazla

Geçen yıl Çin’in en önemli tersanelerinden Jiangsu New Yangzi Shipbuilding’in inşa ettiği 82 bin DWT’lik Kamsarmaz M/V Star Nazdiye adlı gemiyi filosuna katan Zihni Holding, taşıma kapasitesini 322 bin DWT’ye çıkarmıştı. Zihni Holding şimdi de filosundaki önemli gemilerden birini satma kararı aldı. Zihni Holding, 2006 yılında inşaa edilen Betty Beauty adlı 76 bin 900 DWT’lik tankeri Güney Kore’nin en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden Five Ocean Corporation’a sattı. Geminin satış fiyatı ise 10 milyon dolar yani yaklaşık 67 milyon lira oldu. 8.6 milyon dolarlık bir değerleme yapılan Betty Beauty adlı geminin fiyatındaki yüksekliğin ise şimdilerde özellikle Asya'daki gemi yapımının durgunluğundan dolayı olduğu ifade ediliyor. Tersaneciliğin en önemli merkezlerini barındıran Uzakdoğu’da yaşanan virüs tedirginliği, yakın dönemde fazla değerlerle gemi satışı haberlerini artıracak gibi görünüyor.




Kaynak: Dünya (Kerim Ülker)
Eklenme tarihi: 06.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÜTOPİK Rekreasyon..
 SAN-MAR Denizcili..
 ORTAKLAR Gemi Ace..
 CANBAZ Denizcilik
 KAMAN Denizcilik ..
 MİNERAL den. san ..
 INTERGLOBAL Deniz..
 KOÇLAR Denizcilik
 MARİNMET Deniz İn..
 HACIBABA Ltd. Şti..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim