Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bahriyelilerden koronavirüse karşı yoğun önlem
Deniz Kuvvetleri Komutanlığında, bahriyelilerin yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgınından etkilenmemesi için yoğun tedbirler alındı.

Milli Savunma Bakanlığınca yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler yurt içi ve sınır ötesindeki birliklerde kararlılıkla uygulanıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ile bağlısı unsurları da virüse karşı alınan önleyici tedbirleri harfiyen yerine getiriyor.



Fırkateyn, hücumbot, korvet ve denizaltılar için alınan tedbirlerin yanı sıra SAT ve SAS komandoları, amfibi gemileri ve amfibi taburları, uçak ve helikopter pilot ve bakım personeline de hijyenik ve sağlıklı koşulların oluşturulması ve korunması için karantina uygulanıyor.

Gemi personelinin ailelerine destek veriliyor

Söz konusu personelle seyirde olan gemi personelinin aileleri ana ast komutanlıkların bünyelerinde bulunan Danışma Destek Birimlerince her gün aranarak ihtiyaçlarının karşılanması konusunda destek veriliyor.

Yüzer unsurların liman ziyaretleri sırasında halkın ziyaretine açılmasına yönelik uygulamaya bir süreliğine son verilirken bahriyelilerin kişisel hijyen ve vaka durumunda yapılacak işlemler hakkında bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar da devam ediyor.

Yüzer ve kıyı birliklerde "Korona Müdahale Timleri" kurulurken KBRN Ani Müdahale Timleri'nin işlevselliklerinin de ön plana çıkarılması sağlandı.

Yüzer unsurların tamamına salgına karşı dezenfektasyon uygulanırken, Deniz Kuvvetleri Karargahı'nda oluşturulan “Koronavirüs ile Mücadele Merkezi, Milli Savunma Bakanlığındaki Koronavirüs ile Mücadele Merkezi'ne (KOMMER) bağlı olarak görev yapıyor.



Dezenfektasyon işlemi de her 48 saatte bir yineleniyor

Tüm karargah ve birliklerinde evrak ve malzeme dezenfektesi için ultraviyole sistemler, havanın dezenfektesi için ozon makineleri, personel için test kitleri, oksijen maskeleri, ateş ölçerler, maske, tulum ve plastik siperlik temin edilen Deniz Kuvvetleri Komutanlığında, birliklerdeki dezenfektasyon işlemi de her 48 saatte bir yineleniyor.

Salgınla mücadele ve alınan tedbirlerin koordinesi maksadıyla Deniz Kuvvetleri Komutanlığı çapında 23 bölgede birinci basamak muayene merkezleri temelinde merkez oluşturuldu. Bu bölgelerde farklı durumlara göre beyaz alanlar, izolasyon alanları, tecrit ve karantina alanları tesis edildi.

Bunların yanı sıra karargah, birlik ve gemilere girişte tüm personelin ateş ölçülme işlemine de devam ediliyor.

TSK'deki diğer önlemler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde, koronavirüs (Kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında önemli tedbirler alındı.

Daha önce 13 Nisan'a kadar tatil edildiği açıklanan Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları ile Harp Enstitülerinin tatilleri ile dış kaynaktan muvazzaf subay temini kapsamında devam eden sınıflandırma ve yerleştirme işlemleri ile subay adaylarına verilen Subay Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma (SUTASAK) eğitimlerine verilen ara da ikinci bir duyuruya kadar uzatıldı.

Tören, konferans, kısa süreli toplantı, kurs, fuar, seminer gibi faaliyetler iptal edildi. Orduevleri ve misafirhanelere görevli personelle mücbir sebepler için konaklayanlar haricinde girişler yasaklanırken, günü birlik girişlere de izin verilmiyor.






Kaynak: Haber7
Eklenme tarihi: 12.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YILMAR Denizcilik..
 KAPTANOĞLU Denizc..
 APEKS Denizcilik
 MEFES Denizcilik
 İKİZLER Denizcili..
 SAN-MAR Denizcili..
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 BARİKA Denizcilik..
 SİNOMAR Denizcili..
 SKY MARIN Yacht A..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim