Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Alman bankası, Palmali'nin 6 gemisine el koydu
Terör Örgütü Üyesi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve akabinde tutuklanarak cezaevine gönderilen Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Başkanı olduğu Palmali Holding'in, borç sarmalıyla boğuştuğu ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyesi olduğu iddiasıyla, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 15 Mart 2020 tarihinde gözaltına alınan ve 17 Mart 2020 tarihinde tutuklanarak, Silivri Kapalı Cezaevine gönderilen Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Palmali Holding'in, son iki senedir piyasaya ve bankalara olan borçlarından dolayı bir borç sarmalın içine düştüğü öğrenildi.

Dünya denizcilik sektörüne verdiği kredilerle bilinen ve eski adı HSH NORDBANK olan Almanya merkezli Hamburg Commercial Bank (HC BANK), Palmali Dry Holding ve Palmali Holding'e 6 kuruyük gemisinin satın alımıyla ilgili kullandırılan kredi borcunun, kalan 27 milyon dolarlık bölümünün 2018 yılından beri ödenmemesinden dolayı; 2007 yapımı M/V NAKHCHIVAN, 2006 yapımı M/V MIRZAAGA KHALILOV, 2007 yapımı M/V ISMAYIL SHIKHLY, 2007 yapımı M/V SHIRVAN, 2007 yapımı M/V RIAD AHMEDOV ve 2007 yapımı AKHMED MAHMUDOV isimli 6 adet genel kargo gemilerine el koyma kararı aldığı ve Palmali Denizcilik Şirketi'nden gemilerinin yönetiminin bankaya teslim etmesi istendiği ortaya çıktı.

PALMALİ ALMAN HCBANK'A İKİ YILDIR ÖDEME YAPMIYOR

Hamburg Commercial Bank yetkilileri tarafından, Palmali Holding Yöneticlerine gönderilen resmi yazıda, 2006 yılında kullanılan kredi borçlarının bugüne kadar 5 kez yapılandırıldığını ve 2018 yılının ilk çeyreğinden beri kredi borçlarının ödenmediğiyle birlikte, Palmali Holding tarafından, hiç bir şekilde yapılan anlaşmalara uyulmamasından dolayı, 6 gemi üzerinde bulunan kredilerin geri çağrılmasına karar verildiği ve gemilerin en kısa zaman içinde bankaya teslim edilmesi gerektiği kaydedildi.

Temmuz / 2018, Mart - Nisan - Mayıs - Ağustos - Aralık / 2019 ve Ocak-Şubat / 2020 tarihlerinde Alman HC Bank tarafından Palmali Holding'e gönderilen 8 ayrı kredi geri çağırma yazısında, Palmali Holding'in hiç bir anlaşmaya uymadığı ve toplam 27 milyon dolar borcun ödenmemesinden dolayı, üzerinde kesin rehin bulunan 6 adet genel kargo gemisinin kontrolünün, bankaya devredilmesi gerektiği belirtildi.



PALMALİ'NİN FİLOSUNDAKİ GEMİ SAYISI 21'E DÜŞTÜ

Dünyanın en büyük kuruyük ve kimyasal tanker filosuna sahip şirketlerden olduğu iddia edilen ve filosunda 200 parça gemi olduğu belirtilen ancak, gemi kayıt registerinda 27 adet kuruyük ve petrol ile ürün taşıyıcı gemi tespit edilen Palmali Holding'in, Alman Hamburg Commercial Bank'a 6 genel kargo gemisini teslim etmesiyle birlikte, filosunda gemi sayısı 21'e düşerken, taşıma kapasiteside 100 bin DWT'na indi.

Filosundaki gemilerin büyük çoğunluğunun, küçük tonajlı nehir tankeri ve kıyı seferi yapan koster tipi kargo gemileri olan Palmali Holding'in, piyasaya olan borçları ve bankalardan kullandığı krediler nedeniyle büyük bir borç sarmalında olduğu kaydedildi.

RUSYA TAHKİM MAHKEMESİ 52 GEMİYE EL KOYMUŞTU

Kasım / 2018 tarihinde Rusya Rostov Tahkim Mahkemesi, İstanbul merkezli Palmali Denizcilik iştiraki Malta merkezli Palmali Holding bünyesindeki Palmali Rostov LLC'nin Rus Sberbank'a olan 220 milyon dolara borcuna karşılık, iflasını onaylamasıyla birlikte, filosunda bulunan 52 parça gemiye el koymuştu. Rostov Tahkim Mahkemesi'nin kararıyla birlikte, Palmali Denizcilik'e bağlı değişik şirketlerin mülkiyetinde bulunan ve filosundaki 52 gemiden Sberbank tarafından alacaklarına karşılık gemilerin açık artırma ile satışına karar verilmişti.

Rusya Rostov Tahkim Mahkemesi tarafından iki kez açık artırma ile satışa çıkarılan Palmali Rostov'a ait gemilerin satışı, bugüne kadar gerçekleşmezken, mahkemenin geçen hafta aldığı yeni bir kararla, el konulan 52 gemiden 46'sının tek parça olarak satışının yapılacağı, kamuoyuna açıklandı.

Öte yandan el konulan gemilerden bir yıldır Estonya'nın Tallin Limanı'nda alıkonulan M/T BOZDAĞ ve M/T MASALLI isimli kimyasal ürün tankerlerinin, personel alacakları ve yakıt borçlarından dolayı 12 Aralık 2018 tarihinde satışa çıkarılmış ve Gazprom tarafından satın alınmıştı.

PALMALİ, 600 MİLYON DOLARLIK BORÇ SARMALIYLA BOĞUŞUYOR

Müflis işadamı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Palmali Holding'in piyasalara, yakıtçılara, tersanelere ve bankalara olan borçlarının 600 milyon dolar civarında olduğu ve borçlarını çeviremediğinden dolayı personel maaşlarını bile zamanında ödeyemediği belirtilirken, mal varlıkları, gayrımenkuller ve gemi varlık değerlerinin 100 milyon dolar civarında olduğu kaydedildi.

Palmali Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mubariz Mansimov Gurbanoğlu'nun, 600 milyon dolarlık borcu nasıl çevireceği bilinmezken, tahmini 100 milyon dolarlık mal varlığının hepsinin üzerinde bankaların dışında, finans kuruluşu olarak bilinen tefecilerinde ipotek koyduğu öğrenildi.

ALMAN HC BANK'IN EL KOYDUĞU GENEL KARGO GEMİLERİ ŞUNLAR;













*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Açlık grevindeki ünlü armatör hastaneye kaldırıldı
- Armatör Gurbanoğlu FETÖ'den tutuklandı
- Palmali Grubu 20. yılını muhteşem bir gece ile kutladı
- Palmali'nin Rostov ofisi iflas etti 58 gemi icralık
- Mansimov açıkladı! Türkiye’den gitmiyorum!
- LUKOIL ile SOCAR Palmali Denizcilik Şirketini kara listeye aldı
- Palmali Denizcilik, Lukoil'i mahkemeye verdi
- Palmali denizcilik gemilerine Türk bayrağı çekecek
- Palmali Denizcilik, Avrupalı bankalardan 35 adet ürün tankeri satın aldı
- Palmali'nin hedefi dünya liderliği
- Mansimov: ''Asıl işimiz denizcilikte büyüyeceğiz''
- BMZ Group yeni gemi aldı
- Mansimov'un açıklaması DTO'yu karıştırd
- Kamhi’nin marinası Mansimov’a gidiyor
- Azeri işadamından Türkiye'ye dev Gemi siparişi




Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 21.04.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÖZEL Martı Denizc..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 TEAM SHIP Crew
 NİSA Uluslararsi ..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 DENAL Denizcilik
 ATA Holding A.Ş.
 CK Shipping
 AKSU Su Dağıtım T..
 DERİN Dalgıçlık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim