Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
2 tayfanın öldüğü geminin kaptanı tutuklandı
KKTC Gazimağusa Limanı’nda Anakin isimli geminin güvertesinde, suyla temizlik yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak can veren iki tayfanın, ölümünden sorumlu tutulan gemi kaptanı Hassan Arnaout, mahkemeye çıkarıldı

ARKADAŞINI KURTARMAK İSTERKEN ÖLDÜ…

Anakin isimli geminin güvertesinde elektrik akımına kapılarak can veren iki tayfanın ölümlerinde gemi kaptanının ihmali olduğu belirlendi. Polis, kaptanın basınçlı su motorunu besleyen 380 kw’lık, elektrik kablosunun düzenli şekilde muhafaza edilmesinde ihmalkârlık gösterdiğini ifade etti. Polis, olay günü kablonun, su motoru pervanesini çeviren mil üzerine düşerek, hasar görüp kısa devre yaptığını, basınç tabancasına elektrik akımı geldiğinde temizlik işi yapan Hosin Alothman’ın elektrik akımına kapıldığını söyledi. Hosin Alothman’ı kurtarmak isterken, Ahmed Mohamed Hassan Youssef’in de akıma kapılarak ağır yara aldığını ifade eden polis, her iki şahsın da hastanede yaşamlarını yitirdiğini belirtti.



Gazimağusa Limanı’nda demirli olan Palau bandıralı Anakin isimli geminin güvertesinde suyla temizlik yaptığı sırada elektrik akımına kapılarak can veren, Mısır ve Suriye uyruklu iki tayfanın, ölümlerinde gemi kaptanının ihmali olduğu görüldü.

Suriye uyruklu 56 yaşındaki gemi kaptanı Hassan Arnaout, dün mahkemeye çıkartıldı ve aleyhine 1 gün tutukluluk alındı.

“Tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olmak” suçundan tutuklanan gemi kaptanı, geminin güvertesindeki ambarda bulunan ve basınçlı su motorunu besleyen elektrik kablosunun düzenli şekilde muhafaza edilmesinde ihmalkârlık göstermekle suçlanıyor.

Gemiyi Lübnan’dan teslim alan zanlının, 15 mürettebatla, 8 ay önce İspanya’ya gitmek üzere hayvan alımı için, Lübnan’dan yola çıktığını, makine arızası nedeniyle 24 Ekim 2019’dan beridir limanda demirli olduğu ifade edildi.

Gemiden, geminin demirli bulunduğu süre içerisinde, aralarında makine mühendisi de bulunan 5 mürettebatın ayrıldığı belirtildi.

Youssef, Alothman’ı kurtarmak isterken öldü

Dünkü tutukluluk duruşmasında, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis çavuşu Erdal Dal, meseleyle ilgili mahkemeye olguları aktardı.

Polis çavuşu Erdal Dal, zanlının, 13 Mayıs 2020’de saat 14.30’da, Gazimağusa Limanı’nda bekleme rıhtımında demirli olan Palau bandıralı Anakin isimli yük gemisinde meydana gelen, “tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebep olmak” suçuna methaldar olduğunu söyledi.

Erdal Dal, adı edilen geminin kaptanı olan zanlının, ambar bölümünde bulunan, basınçlı su motorunu besleyen 380 kw’lık, elektrik kablosunun düzenli şekilde muhafaza edilmesinde ihmalkârlık gösterdiğini ifade etti.

Bahse konu kablonun, düzensiz ve gelişigüzel tutulduğunu ifade eden tanık çavuş, kablonun, su motoru pervanesini çeviren mil üzerine düşerek, hasar görüp kısa devre yaptığını anlattı.

Çavuş, kısa devre sonucu, su hortumunun ucunda takılı bulunan basınç tabancasına elektrik akımı geldiğini ve bir anda, basınçlı su tabancasıyla temizlik işi yapmakta olan gemi personeli Suriye uyruklu 26 yaşındaki Suriye uyruklu Hosin Alothman’ın elektrik akımına kapıldığını söyledi.

Hosin Alothman’ı kurtarmak isterken 23 yaşındaki Mısır uyruklu Ahmed Mohamed Hassan Youssef’in de akıma kapılarak ağır yara aldığını anlatan tanık çavuş, her iki şahsın da tedavi için kaldırıldıkları Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde yaşamlarını yitirdiğini belirtti.

Elektrik teknisyeninden rapor bekleniyor

Tanık çavuş, olay yerindeki iki parça halindeki elektrik kablosunu, su hortumu ve basınç tabancasını emare aldığını kaydetti ve mahkeme emri gereği zanlıyı tutukladığını anlattı.

Elektrik Kurumu’nun teknik personelinin gemiyi ziyaret ettiğini ve bu yönde bir rapor hazırlamalarını beklediğini kaydeden tanık çavuş, soruşturmasını salimen tamamlayabilmek ve gemi üzerindeki kamera kayıtlarının incelenmesini sağlamak için mahkemeden süre istedi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Bilgeç, zanlının 1 gün süreyle polise tutuklu kalmasına emir verdi.




Kaynak: Kıbrısgazetesi
Eklenme tarihi: 16.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 S.S. Marmara Adas..
 BEYA Denizcilik
 JALE Tur
 KDE Marine
 KOCAELİ Denizcili..
 LNS Marine Ltd. Ş..
 SAN-MAR Denizcili..
 KAYIKHANE
 ALMEYDA
 ŞENER Kardeşler D..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim