Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Petrol talebindeki düşüş depolama sorununa neden oldu
Ham petrol depolanacak yerlerin azlığına yol açan Covid-19 nedeniyle, küresel talepte oluşan yavaşlama depoların tamamen dolmasına neden oldu. Alıcılar, küresel talep yavaşlamasının ardından ham petrolü depolayacak yerler arıyor, Amerikan petrolü taşıyan bir grup gemi Cork'ta küçük bir terminale doğru gidiyor.

ABD Petrol Tankerleri Depolama Sorunu Nedeniyle Bantry Körfezi'ne Yöneliyor!

Alıcılar, küresel talep yavaşlamasının ardından ham petrolü depolayacak yerler arıyor iken, Amerikan petrolü taşıyan bir gemi grubu Cork'ta küçük bir terminale doğru gidiyor.



Bloomberg tarafından derlenen gemi takip verilerine göre, Nisan ayından bu yana, toplam 2,4 milyon varil Amerikan petrolu taşıyan dört gemi, Zenith Enerji Yönetimi tarafından işletilen Bantry Bay terminaline yelken açtı. ABD Körfez Kıyısı'na petrol yükleyen bu tankerlerden ikisi başlangıçta Hollanda ve İngiltere için ayarlanmış, ancak Bantry Körfezi'ne yeniden yönlendirilmiştir. Geçen ay bu tesis için ABD petrol teslimatları ilk defa gerçekleşti.

Zenith'in genel ticaret müdürü Jay Reynolds, “Bu, ABD'nin ham petrolünün uluslararası ticarette piyasa temelleri tarafından yönlendirilmesidir” dedi. Covid-19 salgını küresel olarak petrol talebini harap ettiğinden, depolama hem karada hem de denizde gittikçe azaldı. Uluslararası Enerji Ajansı, bu hafta petrol talebinin virüs kepenkli ekonomilerden önce toparlanmasının bir yıldan fazla süreceğini söyledi.

İki milyon varil depolama kapasitesi

Zenith’in Bantry Bay terminali yaklaşık iki milyon varil ham petrolü depolayabilecek kapasitede olup, geriye kalan yaklaşık dokuz milyon varillik sahada rafine ürünler bulunuyor. 1968 yılında yabancı ham petrolün büyük kargolarını ithal etmek amacıyla inşa edilmişti.

Nakliye veri sağlayıcısı Vortexa'nın petrol analisti Syed Ahmad, “En son ham petrol ithalatını Kasım 2019'da yaptık, ancak bu İngiltere'den bölgesel bir ham petrol oldu” dedi.

Enerji Bilgi İdaresi verilerine göre, ABD'nin İrlanda'ya olan ham petrol ihracatı Ocak ayında 2,4 milyon varile ulaştı. Bantry Bay’ın depo kullanımı, sözleşmeler ile sabit olup, yüzde 95'in üzerindedir.

Talep düzelinceye kadar, “Ham teslimatlardan biraz rahatlamak isteyenler tedariklerini Bantry Körfezi gibi daha az bilinen seçeneklere yönlendirecekler” dedi.



Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 16.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AYKIN Deniz Nakli..
 VİLLA Denizcilik ..
 CONTAZ Gemi İşlet..
 MARVEL Uluslarara..
 İSTANBUL Denizcil..
 ORGANİKSAN Ltd.
 PACMAR Denizcilik..
 KANLAR Denizcilik
 KİRAZOĞLU Denizci..
 YEŞİL DALYAN Deni..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim