Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
BUDO'yu sattırmayız !
Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Algı yönetimi de bir yere kadar! Bugünlerde gazetecilerin kulağına 'BUDO zarar ediyor' bilgileri fısıldanıyor. Edindiğimiz izlenim, BUDO'nun satışının gündeme getirileceği yolunda. Bu iş o kadar kolay değil, eğer gündeme gelirse, bilinsin ki BUDO'yu sattırmayız" dedi.



Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin kar amaçlı bir holding olmadığının altını çizen Cumhuriyet Halk Partisi Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, "Bugünlerde de gazetecilere BUDO'nun zarar kalemlerini satır satır dökmelerinden konunun nereye varacağı belli, görünen köy kılavuz istemiyor. BUDO'nun satışının gündeme getirileceği anlaşılıyor. Belediye kar amaçlı bir holding değildir. Zarar eden her birim satılacak olsa belediye yönetiminin elinde kurum kalmaz."



"BUDO'YU GEMİLERİNİ SATA SATA MI YÖNETECEKLER?"

Karaca, "Gemileri birer birer satıp, BUDO'yu hareket edemez hale getirecekler. Sonra da olmuyor, iş yürümüyor deyip satış hamlesini yapacaklar. Son günlerde, 4 milyon dolar bedelle bir geminin daha satışa çıkarıldığı basına yansıdı. Bu zihniyetin geçmişten buyana yaptıklarına bakarak biliyoruz ki, elde avuçta ne varsa satarlar ama kasada tek kuruş kalmaz" şeklinde konuştu.

"KAMBURA DÖNÜŞÜRSE, YÜK BURSA HALKININ SIRTINA BİNECEK"

BUDO'nun 1 gemisinin daha önce satıldığını hatırlatan Karaca şunları söyledi:

"Satılan gemi aylık 150 bin lira zarar ettiriyormuş, satmışlar. Bursa Büyükşehir Belediyesi, 150 bin liraya muhtaç hale mi getirildi? Şimdi 'Uludağ' isimli BUDO gemisi satılınca, muhtemelen bir 150 bin lira zarardan daha kurtulacaklar ama sefer sayısı da doğal olarak azalacak. Gemileri sata sata, seferleri azalta azalta mı yönetecekler BUDO'yu, anlayamadık. Bu böyle nereye kadar gidecek? BUDO'nun elinde kaç gemi kalınca iflas bayrağı çekildiğini ilan edecekler, kamuoyuna bugünden duyursunlar ki hazırlıklı olalım. BUDO'yu satmaya kalkarlarsa kim alıcı olur sorusunu sorduğumuzda, akla ilk gelen şirket İDO. Böyle bir durumda, İDO rekabet ortamından sıyrılma şansı yakalarsa, Bursa-İstanbul deniz ulaşımı bilet fiyatlarının 2'ye 3'e katlanacağını görmek için müneccim olmaya gerek yok. Belediye yönetimi bu durumdan şikâyet eden Bursalılara ne cevap verecek?"




Kaynak: Bursadabugün
Eklenme tarihi: 16.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BORLU Çevik Akary..
 MARİST Shipping
 UGUR 44 Vapur Ac..
 UNİCORİMAN
 ATİPOST Turizm
 HOLIDAY Yachts
 ELİT Denizcilik S..
 BAKAN Denizcilik
 ÖZEL PENDİK YAŞAM..
 ISKOMARINE Denizc..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim