Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Bugüne kadar yapılmış en büyük LNG yakıtlı motor Konteyner gemisine takılacak
Şimdiye kadar yapılmış en büyük ve en güçlü LNG yakıtlı motor, Fransız nakliye devi CMA CGM'nin sahip olduğu dokuz adet 23.000 TEU kapasiteli konteyner gemilerinden birinde kullanılmak üzere onaylandı.

İsviçreli lider motor geliştirici firma WinGD tarafından geliştirilen X92DF, şimdiye kadar üretilmiş en güçlü iki zamanlı ve çift yakıtlı motor olmakla beraber 63.840 kW'lık güçlü bir güç sağlıyor.

Motor, şu anda China State Shipbuilding Corp. tarafından inşa ediliyor olan, CMA CGM'nin gelecek amiral gemisi olan CMA CGM Jacques Saadé'de yerleştirildi.



Motor, kısa bir süre önce dizel ve gaz modunda yapılan kapsamlı tam yük testlerinin ardından Bureau Veritas (global denetleme kuruluşu)'tan onayını aldı.

Bureau Veritas Teknik Başkan Yardımcısı Olivier Cartier “WinGD’nin 12X92DF motorunun sertifikasyon süreci motorun büyüklüğü ve karmaşıklığı nedeniyle uzun bir süreçti,” dedi. “Özellikle Çin, Fransa ve Almanya'dan, Dünya çapında motor uzmanları ekiplerimizi, sertifikasyon sürecinin kritik aşamalarının her birine seferber ettik.’’

Daha temiz yanan sıvılaştırılmış doğalgaz denizcilik endüstrisinde karbondan arındırma çalışmalarında geçiş aşaması olarak görülüyor. Ayrıca IMO’nun% 5'lik kükürt sınırı ile uyumlu olmakla birlikte, kükürt oksit ve ince partikül emisyonlarını % 99 oranında ve azot oksit emisyonlarını geleneksel yakıtlara kıyasla % 85'e kadar azaltıyor.



CMA CGM, 2017 yılında dokuz LNG motorlu gemi için CSSC ile gemi inşa sözleşmesi imzalamıştı. 400 metre ve 23.000 TEU kapasitedeki bu gemiler, sıvılaştırılmış doğal gazla çalışan en büyük konteyner gemileri olacak.

Ayrıca Aralık 2017'de, CMA CGM ve TOTAL, yıllık 300.000 metrik ton LNG yakıt temini için 10 yıllık bir stratejik tedarik sözleşmesi imzaladılar. Bu yılın başlarında Total, Rotterdam Liman’na 23.000-TEU kapasiteli yakıt ikmal gemilerini hizmete sokmuştu.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 30.05.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 UĞUR Den. San. Lt..
 KUTUP Denizcilik
 BAASE & ELSEK
 FATOGLU Gıda San...
 GROUPSEA Deniz Ta..
 ÇANAKKALE Liman İ..
 ALERİA Denizcilik..
 K-S Denizcilik Lt..
 BAFA Su Ürünleri
 ULUSAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim