Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Carnival Cruises, 6 gemisini satıyor
Yolcu gemisi turizmi yapan dünyaca ünlü Carnival şirketi, 6 gemisini satmayı planladığını duyurdu. Dünyayı pençesine alan corona virüs pandemisi, kruvaziyer endüstrisini de olumsuz yönde etkiledi. Dünyanın en büyük kruvaziyer şirketlerinden Carnival, 2020 yılının ikinci çeyreğinde 4.4 milyar dolarlık bir gelir kaybı beklediklerini belirtmesinin ardından, 6 gemisini satmayı planladığını da duyurdu. Cunard, P&O ve Princess Cruises gibi önemli kruvaziyer hatlarını bünyesinde bulunduran şirket, perşembe günü, gemilerin planlanan satışlarını hızlandırdığını bildirdi.



Business Insider ve The Guardian'ın haberine göre, son üç aydır büyük bir gelir kaybı yaşayan şirket, gemi turizminin ne zaman normale döneceğini kesin olarak tahmin edemediğini ve bu durumun herhangi bir kazanç tahmini yapmayı imkansız hale getirdiğini söyledi.



Karnaval üç ay içinde 4.4 milyar $ (3.6 milyar £) zarar gördü, çünkü cruise şirketinin işi Covid-19 pandemisi tarafından batırıldı. 2019'da aynı Mart-Mayıs döneminde gelirler 4,8 milyar dolardan 700 milyon dolara düştü, rezervasyonlar kuruduktan ve şirketin yolcu gemileri, gemideki ciddi salgınlardan sonra yelkenleri askıya aldı.

İngiliz yan kuruluşları P&O ve Cunard da dahil olmak üzere birçok hat, en azından sonbahara kadar operasyonları duraklatacaklarını söylese de, Carnival bazı işlerin yaz sonunda devam edeceğini umuyor ve 475 milyon dolar 2020 yelken için yapılan rezervasyonlarda bankacılığa yatırıldı. Birçoğu 2021 yılında gelecekteki yelkenler için kupon kabul etmiş, müşterilerin nakit toplam 2.6 milyar dolar tutuyordu.

Gemide mürettebatı bulunan birçok gemi , hükümetler tarafından getirilen kısıtlamalar nedeniyle denizde kalıyor ve yanaşamıyor. Carnival, 21.000 çalışanının hala mürettebatının yaklaşık dörtte birinin gemilerinde olduğunu, ancak Haziran ayı sonuna kadar çoğunun evlerine döneceğini umduğunu söyledi.

Şirket, gemilerinin tamamı “duraklatıldı” durumundayken ayda yaklaşık 250 milyon dolarlık işletme ve idari maliyetlerle karşı karşıya kalacağı konusunda uyardı. Filodaki 100'den fazla gemiden sadece 61'i limana ulaşmayı başardı.

Grup, belirsiz bir geleceğe uyum sağlamaya çalıştığı için genellikle 500 milyon dolar ile 1 milyar dolar arasında yeni olan altı yolcu gemisi satmayı planlıyor.

Karnaval, normal işin ne zaman devam edeceğini tahmin edemediğini söyledi. Bununla birlikte, “hükümet ve sağlık otoriteleri ile işbirliğinden sonra, belirli gemilerin ve markaların zaman içinde hizmete girmesiyle aşamalı olarak konuk operasyonlarına devam etmeyi beklemektedir”.

İlk kruvaziyer tatillerinin, sinek kruvaziyer pazarından ziyade “belirli sayıda kolay erişilebilir ana limandan olacak” ve filolarının daha küçük olacağı tahmin ediliyor.

Carnival, bu yıl tahvillerinde 6,6 milyar dolardan fazla para topladığını ve likiditesini artırmak için hisse paylaştığını söyledi.

Bu yılın başlarında, salgının erken döneminde merkez sahne olduktan sonra sektörün asla tam olarak toparlanamayacağı belirtildi. Elmas Prenses'teki yolcular Şubat ayında Japonya dışındaki bir kabine hapsedilirken, Yakut Prenses Covid-19'un Avustralya'ya önemli bir ithalatçısı olarak tanımlandı .

Yolcuları çok pahalıya iade etmek zorunda olan kruvaziyer işletmecisi, koronavirüs-vurulan gemilerdeki yolcuların davalarıyla karşı karşıya .

Endüstrinin mücadelelerinin bir başka işaretinde, İngiliz kruvaziyer hattı şirketi Cruise ve Maritime Voyages Çarşamba günü, potansiyel bir kredi anlaşması çöktükten sonra potansiyel yatırımcılar ve borç verenlerle acil görüşmelerde bulunduğunu söyledi .





Kaynak: Türkiyeturizm
Eklenme tarihi: 22.06.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BARİKA Denizcilik..
 ASWAN Shipping
 AQUANAUT Diving
 AYSA Denizcilik A..
 NEOPLİS Otel
 GM Denizcilik Kur..
 MİLENYUM Denizcil..
 LCM ROTA
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 AKMAN Dalış Merke..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim