Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İki gemide maaş isyanı çıktı
Türk armatöre bağlı iki gemide aylardır maaşların ödenmemesi üzerine 43 denizci iş bıraktı.

Royalmar Denizciliğe bağlı Sierra Leone bayraklı MV Ruşen Mete ve Panama bayraklı MV Kenan Mete adlı gemilerde 12 aydır maaş alamayan denizciler iş bıraktı. Ruşen Mete halen Ukrayna Berdyansk, Kenan Mete ise Mısır’ın Adabiya Limanı’nda bağlı durumda bekliyor. Royalmar, denizcilere “paramız yok” açıklaması yaparken, her iki gemideki toplam 43 denizcinin akıbeti meçhul. International Transport Workers’ Federation’ın (ITF) Armatör Cemil Sadri Mete ile firmanın inspektörü ve personel sorumlusu Murat Şahin’e ulaşma girişimleri de şu ana kadar sonuç vermedi. ITF bunun üzerine mahkeme aracılığı ile denizcilerin alacakları için avukat sağlayıp gemiyi tutuklatma işlemine başlamaya ve denizcilere ülkelerine dönmeleri için bilet sağlamaya hazırlanıyor. Armatörün dört gündür tüm bağlantıyı kestiği her iki gemideki denizcilerin toplam 400 bin dolar maaş alacakları olduğu öğrenildi.



Ambar kapaklarını kapattılar

Denizcilik Dergisi’nin edindiği bilgiye göre Royalmar Denizcilik tarafından işletilen MV Ruşen Mete ve MV Kenan Mete adlı gemilerde çalışan denizciler aylardır maaş alamadıkları için 5 Temmuz’da iş bıraktılar. Gemlik’ten Ukrayna Berdyansk Limanı’na 10 ton soya fasülyesi getiren MV Ruşen Mete’nin Türk, Azerbaycan Türkü, Gürcü, Mısırlı ve Hintli’lerden oluşan 19 mürettebatı yükün 7 bin 500 tonu indirildikten sonra ambarların kapaklarını kapattılar.

Liman otoritesi tutukladı

Mısır’ın Adabiya Limanı’nda bağlı bulunan Kenan Mete’nin altı Türk, beş Ukraynalı, bir Rus, bir Gürcü bir Suriyeli ve onbir Hintli’den oluşan mürettebatı ise gemiye yapılacak 11 bin tonluk yüklemenin 7 bin 700 tonu tamamlandığında diğer gemideki arkadaşları gibi ambarların kapaklarını kapattılar. Her iki gemi de işlemleri tamamlamadıkları için liman otoritesi tarafından tutuklandı.

ITF’in çağrıları cevapsız kaldı

Öte yandan armatörlerin Hintli denizciler ile 12, diğer denizciler ile de altı aylık sözleşme yaptığı ve tüm mürettabatın kontrat süresinin bittiği bildirilirken, bazı mürettebatın alacağının 13 maaşı bulduğu öğrenildi. Her iki geminin de su ve kumanya ihtiyacını karşılamaya çalışan ITF’nin denizcilerin mağduriyetinin giderilmesi için Royalmar Denizcilik ile iletişime geçmeye çalıştığı fakat çağrılara cevap alamadığı belirtildi.

Kontrat dışı seyir

Kontratlarını Akdeniz Karadeniz arası olarak imzalayan denizcilerin korsan tehlikesine rağmen Yemen’e bile gitmek zorunda kaldıkları, mürettabatın gemiyi terk etmesini engellemek için hedef limanın Çanakkale çıkıldıktan sonra bildirildiği öğrenildi.




Kaynak: Denizcilikdergisi
Eklenme tarihi: 08.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERRGANİ Denizcil..
 MARİNTEK Danışman..
 YAKAMOZ Denizcili..
 DELTA Marine Yach..
 SVR Maritime Corp
 DALYA-H Shipping
 KALKAVAN Group
 CATONI Deniz İşle..
 ERŞEN Denizcilik
 AYANOĞLU Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim