Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Karadeniz'de Türkiye'nin katıldığı tabikat biter bitmez Rusya tatbikat başlattı
ABD, Ukrayna, Türkiye, Bulgaristan, Gürcistan, Norveç, Romanya ve İspanya'nın katılımıyla Karadeniz'de gerçekleştirilen 'Deniz Meltemi 2020 (Sea Breeze-2020) tatbikatı Pazartesi günü sona erdi. Rus Donanması Karadeniz Filosu da Çarşamba günü (bugün), 20'den fazla gemiyle tatbikatlara başladığını duyurdu.



Bu yıl Deniz Meltemi 2020 NATO tatbikatı, Karadeniz'in kuzey batısında icra edildi. Tatbikata Ukrayna, ABD, Bulgaristan, Gürcistan, Norveç, Romanya, İspanya ve Türkiye'den 20'den fazla gemi, çok sayıda uçak ve helikopter ile yaklaşık 2 bin asker katıldı.

Koronavirüs pandemisi nedeniyle, tatbikat kapsamındaki eğitimler, sadece deniz ve havada gerçekleşti. Karadeniz'deki tatbikatta, tüm görevlerin eksiksiz olarak yerine getirildiği belirtiliyor.

Bu yıl ABD-Ukrayna öncülüğünde gerçekleştirilen tatbikat sonrası, tüm katılımcılara yüksek düzeyde eğitim ve görevlerin etkili bir şekilde uygulandığı belirtilerek teşekkür edildi.

Tatbikatların, bir kez daha ABD ile bölgesel müttefikler ve ortaklar arasında, Karadeniz bölgesinde hazır olma ve birlikte çalışabilirliği sağlamak için yüksek düzeyde bir işbirliğin göstergesi olduğu belirtildi.

HEMEN ARDINDAN RUSYA HAREKETE GEÇTİ

Pazartesi günü sona eren Deniz Meltemi tatbikatından hemen sonra, Rus Donanması Karadeniz Filosu bugün, 20'den fazla gemiyle askeri tatbikatlara başladığını duyurdu.

Karadeniz Filosu'ndan yapılan açıklamada, 'Eğitim planına uygun olarak Karadeniz Filosunun gemileri denizde hareket etmeye başladı.' ifadeleri kullanıldı.

Tatbikata Amiral Essen fırkateyni, Pytlivy güvenlik gemisi, Dmitry Rogachev devriye gemisi, Orekhovo-Zuyevo ve İnguşetya füze gemileri ile Sezar Kunikov ve Saratov büyük amfibi gemileri dahil olmak üzere 20'den fazla geminin katılacağı belirtildi.

Tatbikat deniz muharebesi, hava savunma, karşı saldırı ve deniz - kıyı hedeflerinin imhası eğitimlerini kapsıyor. Ayrıca güvenli olmayan bir yoldaki gemilerin korunması ve yangın söndürme gibi eğitimler de yapılacak.




Kaynak: Star
Eklenme tarihi: 29.07.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 AKINTÜRK Ltd. Şti..
 DEEP Maritime
 GEMPO
 AMİRAL Maritime
 TAN Tanker
 SALMAKİS Turizm Y..
 MUMCUOGLU Gemicil..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 CENKER Denizcilik..
 GÜLTER Denizcilik..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim