Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Türkiye, KKTC için harekete geçti, 4 gemi 3 ay çalışacak
KKTC’deki su sorununun çözümüne yönelik 2015 yılında düğmeye basılmasının ardından geçtiğimiz Ocak ayında patlayan boru hattının tamir edilmesi için Türkiye harekete geçti. Kiralanan 4 gemi, borunun onarımını yapacak.



Yavru vatana içme ve kullanma suyu temin edilmesi konusunda proje çalışmaları ilk olarak Türkiye ile KKTC arasında 2010 yılında imzalanan ‘KKTC’nin Uzun Vadeli Su İhtiyacının Karşılanmasına İlişkin Hükümetler Arası Anlaşma’ ile başlamıştı. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yaklaşık 80 kilometre uzunluğundaki ‘Deniz Geçişi İsale Hattı’ 2015 yılında devreye alınmıştı. Borunun 9 Ocak 2020’de bir arızaya uğraması sonrası KKTC’ye su iletimi durdurulmuştu.

4 GEMİ GÖREVE HAZIR

Arızanın tespitine yönelik yapılan sualtı incelemeleri neticesinde, 10 adet askılı sistemin değiştirilmesinin gerektiği tespit edildi. Sorunun giderilmesi için öngörülen 10 adet segmentin sökülerek yenilerinin takılmasına yönelik deniz operasyonunun gerçekleştirilebilmesi için ise spesifik olarak deniz veya açık deniz özellikli sualtı işlerinde kullanılmak üzere tasarlanıp imal edilmiş gemi ihtiyacı doğunca Türkiye gemi arayışına girdi. Bu kapsamda daha önce birçok denizaltı operasyonunda görev yapmış deneyimli mürettebat ile donatılmış Bahama bayraklı ‘Olympıc Challenger’, İtalya bayraklı ‘Ievolı Ivory’, ‘Asso Ventotto’ ve ‘Asso Ventıquattro’ isimli gemiler KKTC’ye su temin edilmesi amacıyla kiralandı.

ÇALIŞMALAR 3 AY BOYUNCA SÜRECEK

Denizaltı uzmanı Türk mürettebatın da görev alacağı onarım operasyonu 3 Ağustos-30 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacak. Öte yandan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk gemicilerle de görüşerek, kiralanan gemilerle aynı özellik ve kapasitede Türk bayraklı bir geminin olup olmadığını da araştırmaya devam ediyor.



4 YILDA TAMAMLANMIŞTI

Türkiye’den Kıbrıs’a boru hatlarıyla su getirilmesi projesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakan olduğu 2011 yılında Mersin’in Dragos Çayı üzerine Alaköprü Barajı’nın temel atma töreniyle başladı. 1.6 milyar liraya mal olan projede, Türkiye ile KKTC arasına 80 kilometrelik askılı boru sistemi kuruldu.

Borular, denizin 250 metre altından şamandıralar ile bağlandı ve ilk su Eylül 2015’te Ada’ya ulaştı. Türkiye’den gelen su arıtma tesisinden geçtikten sonra Devlet Su İşleri’nin (DSİ) yaptığı KKTC tarafındaki Geçitköy barajına boşaltılmaya başladı.


*****************

KONU İLE İLGİLİ DİĞER HABERLERİMİZ;
- Mersin'den KKTC'ye su taşıyan boru hattı patladı
- KKTC'ye su taşıyan boru hattı onarılacak





Kaynak: Türkiyegazetesi
Eklenme tarihi: 03.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LOTUS Shipping
 NNC Shipping. co.
 TCS Denizcilik
 UZAKLAR Denizcili..
 YILMAR Denizcilik..
 B.A.S.K
 DOJİ Denizcilik
 SONAY Denizcilik ..
 TRİO Denizcilik
 AGS Union İnşaat ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim