Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa Limanlarında Kriz
İzmir"in Aliağa İlçesi"nde bulunan limanlarda 2009 yılında gerçekleşen elleçleme miktarı 34 Milyon Ton oldu. Aliağa Liman Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre 2009 yılı itibari ile limanlara gelen gemi sayısında ve yükleme boşaltma miktarlarında geçen yılın rakamlarına göre yaşanan azalmanın ana nedeninin Dünya genelinde yaşanan kriz olduğu belirtildi.

Aliağa Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur Aliağa da bulunan 11 adet iskele de 2009 yılı itibariyle toplam 34.041.409 ton yükleme boşaltma yapıldığını ifade etti. 2008 yılında yapılan yükleme boşaltma ise toplam 38.785.520 ton. Hazırlanan raporda 2008 yılı içerisinde Aliağa limanlarına toplam 4125 geminin geldiği belirtilirken bu rakam 2009 yılı için 3836 olarak gerçekleşti. 2007ve 2008 yıllarının tamamında ve 2009 yılı içerisinde gerçekleşen elleçleme oranlarının krizin etkilerini hissettirdiğini dile getiren Aliağa Liman Başkanı Ahmet Turgay Okur ayrıca 2008 yılında 2007 yılına oranla ihracatta büyük düşüş yaşandığını, ithalatta ise büyük fark yaşanmadığını söyledi.

A.TURGAY OKUR “ KRİZ ETKİSİNİ, AZALARAK GÖSTERİYOR.”

Aliağa Limanları"nın yıllık toplam 70 milyon ton yükleme – boşaltma kapasitesine sahip olduğunu sözlerine ekleyen A.Turgay Okur Nemrut koyu ring hattının tamamlanmasının ardından yeni yapılacak iskeleler ile bu rakamın yıllık 150 Milyon Ton"a ulaşacağını söyledi. Aliağa Liman Başkanı A.Turgay Okur “ Aliağa genelinde toplam 11 liman bulunmaktadır. Yapımı tamamlanan Akdeniz Kimya İskelesi ile bu rakam 12"ye ulaştı. Dünya genelinde yaşanan kriz 2009 yılında da kendini gösterdi. İskele sayımız artmasına rağmen geçen yılın rakamlarına ulaşabilmiş değiliz. Aliağa ya gelen yerli ve yabancı bandıralı gemilerin sayısında da etkisini hissettiren kriz, geçen yıla nazaran azalsa da hala etkisini gösteriyor.” Diye konuştu. Turgay Okur geçen yılın rakamlarına ulaşılamadığını da sözlerine ekleyerek, “ Kriz etkilerini yavaş yavaş kaybediyor. Bu yıl elleçleme miktarında yaşanan azalma özellikle ihracat ve ithalat rakamlarında görüldü.” Dedi. Aliağa Liman Başkanı A.Turgay Okur Türkiye"nin yükleme – boşaltma Kapasitesi"nin yıllık toplam 212.522.874 ton olduğunu da sözlerine ekleyerek 2008 yılı sonu itibari ile Aliağa genelinde toplam 38.785.520 ton, bu yıl içerisinde ise toplam 34.041.409 ton yükleme boşaltma yapıldığını belirterek şöyle konuştu ; “ Bizim kapasitemiz yıllık 70 Milyon ton. Yeni yapılacak ve yapılan iskeleler ile bu rakam daha da yukarılara çıkacak. Ancak global mali kriz bu sene hedeflenen rakamlara ulaşılmasını engelledi. Krizin etkisi nispeten azalsa da devam ediyor.”


Kaynak: gunaydinaliaga
Eklenme tarihi: 04.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SELMAR Denizcilik
 BEY Denizcilik
 AKSU Su Dağıtım T..
 DEKAMAR
 MCS Denizcilik Na..
 BODUROĞLU Denizci..
 MAKSİMUM Denizcil..
 ÖZSAY Deniz nakli..
 ORTAKS Shipping c..
 KALAMIŞ Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim