Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Tekne aldı ama bağlayacak yer bulamıyor
Yakın zamanda ülkemizde "Hedef 1 Milyon amatör denizci" hedefiyle devletimizin ilgili kurumları tarafından kampanya başlatıldı ve vatandaşlarımız bu kampanyaya büyük ilgi göstererek belge aldı. Fakat heveslenerek belge alan ve sonrasında tekne satın alan vatandaşlarımız teknelerini bağlama konusunda sorun yaşadı.

Belli ki kampanya başlatılırken bu konu dikkate alınmamış.

Kocaeli gazetesi''nden Bülent Ekinci'ye şikayette bulunan bir vatandaşımız bu konuda yaşadığı sıkıntıları anlattı.

ÖNEMLİ BİR SORUNA DİKKAT ÇEKTİ

Fatih Bayram isimli bir vatandaş çok ciddi bir olaya dikkat çekti. Bir tekne alan Bayram, teknesini bağlayabileceği bir yer arıyor. İlimizde, Marmara Denizi etrafında teknesini bağlayabilecek tek bir dernek bulamayan vatandaş feryat ediyor, “Bu dernekleri kim denetliyor?” diye de soruyor.

İşte Fatih Bayram’ın ağzından yaşadıkları;



"Merhabalar. Kocaeli, Yeniköy Başiskele’de ikamet eden bir vatandaş olarak bir sorunumu sizinle paylaşmak istedim. Mayıs ayında hobi amaçlı 4.50 metrelik bir tekne satın aldım ve tüm evraklarını, bağlama kütüğünü, faturasını, motor bilgilerini Yarımca’da bulunan liman müdürlüğünde kayıt altına aldırdım. Bunun yanı sırada Başiskele Kaymakamlığı’ndan amatör balıkçı belgemi de alarak olması gereken tüm evraklarımı yasalara uygun hale getirdim ancak sorun şurada. 2020 mayıs ayından bu zamana kadar teknemi İzmit’ten Karamürsel’e kadar olan derneklerde (İzmit, Seymen, Kuruçeşme, Kavaklı, Gölcük, Değirmendere, Ulaşlı, Ereğli, Karamürsel) çekecek yer bulamadım. Gittiğim derneklerde boş yerler olmasına rağmen, dernek başkanları boş olan yerler sahipli diyor. Yerini 10 bin 20 bin lira karşılığında satanların bile olduğunu duyuyoruz.

“BALIKÇI DERNEKLERİNİ KİM DENETLİYOR?”

Derneklerin denetimi kimin elinde, o da bilinmiyor! Belediye ve kaymakamlığa sorduğumda herkes birbirine yönlendiriyor. Bu tür dernekler madem resmi bir işlem yapıyorsa, bu derneklerin yerlerine belediyeler müsaade ediyorsa, denetlenmeli ve belli bir standartta uygun prosedüre getirilmeli. Evrakları, bağlama kütüğü, liman kaydı olmayan yüzlerce tekne, yat ve benzeri araçların derneklerde barındırılarak evrakı olup da benim gibi yer bulamayan birçok vatandaşa yer açılması gerekmektedir. Belediyeler bu konuda bir inceleme yapsın istiyorum. Derneklerin denetimleri uygun olan mercilerin de takibinde denetlenmesi gerekmektedir. Yetersiz olan dernek üyelerinin sayıları artsın. Gerekirse belediyeler daha çok uygun yer ayarlasın."





Kaynak: Kocaeligazetesi
Eklenme tarihi: 26.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LCM ROTA
 MAYAMARINECYPRUS ..
 KOPUZ Denizcilik
 TRANSPASİFİK deni..
 ASYELKEN Gemi Ace..
 İS-BİR Denizcilik..
 INTERTRANS Denizc..
 NİSA uluslararası..
 KARYAT Karadeniz ..
 ERK Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim