Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Ukrayna, sınırlarını kapattı!
Ukrayna, koronavirüs (Covid-19) vaka sayısındaki artış üzerine yabancı ülke vatandaşlarının ülkeye girişini bir ay süreliğine yasakladı.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, dün akşam geç saatlerde açıkladığı kararla, yabancı uyrukluların Ukrayna'ya giriş yasağının 28 Ağustos saat 00.00'dan itibaren başladığını duyurdu. Yasağın 28 Eylül'e kadar uygulanacağı belirtildi. Böylece daha önce 29 Ağustos olarak açıklanan uygulamanın başlangıç tarihi bir gün erkene çekildi.



KİMLER ÜLKEYE GİREBİLECEK?

Türkiye'nin Kiev Büyükelçiliği'nden yapılan duyuruya göre, alınan karar çerçevesinde, Ukrayna vatandaşlarının eşleri ve çocukları, ülkede geçerli resmi çalışma izni olanlar, Ukrayna'daki işletmelerin temsilcileri tarafından davet edilen teknik uzmanlar, Ukrayna üzerinden transit geçerek ülkeden 2 gün içerisinde çıkış yapacağını belgeleyebilenler, eğitim amacıyla Ukrayna'ya gelenler ve Ukrayna'da geçici veya sürekli oturma iznine sahip kişiler yasağın dışında tutuluyor.

Silahlı kuvvetlerde askerlik hizmeti yapan kişiler, Ukrayna Devlet Başkanı, Parlamentosu, Bakanlar Kurulu, Devlet Başkanlığı Ofisi ve Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine Ukrayna'ya gelen yabancı devlet resmi heyetlerinin başkanları ve üyeleri, uluslararası kuruluşların çalışanları ve bunlara eşlik edenler, yük taşımacılığı yapan araçların, tarifeli seferleri gerçekleştiren otobüslerin sürücüleri ve mürettebatı, uçak, deniz ve nehir gemi mürettebatı, tren ve lokomotif personeli de yasak kapsamına alınmadı.

Yasağın dışında tutulması kararlaştırılan diğer kategoriler şöyle sıralanıyor: Bir kültür kuruluşu tarafından davet edilen sanatçılar ve eşlik eden birer kişi, resmi spor müsabakalarına katılmak için gelen sporcular ve bunlara eşlik edenler, nakil amacıyla hematopoetik kök hücre taşıyan kişiler, Ukrayna sağlık kurumlarında tedavi görme amacıyla gelen kişiler, mülteci statüsünde bulunan veya ilave korumaya muhtaç kişiler, Ukrayna'da akredite yabancı diplomatik temsilcilikler, konsolosluk kurumları ve resmi uluslararası misyon ve örgütlerin çalışanları ve bu kişilerin aile üyeleri veya Ukrayna Dışişleri Bakanlığının daveti üzerine gelenler, silahlı Kuvvetler birimlerinin eğitim programlarına katılan NATO üyesi ülkelerin ve NATO'nun Barış İçin Ortaklık Programı katılımcı ülkelerinin silahlı kuvvetleri mensubu eğitmenler veya Ukrayna Savunma Bakanlığının daveti üzerine gelen kişiler.




Kaynak: Sabah (DHA)
Eklenme tarihi: 28.08.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TUZLA Tersanecili..
 GÜLNAK Denizcilik
 NEGMAR Denizcilik..
 KDE Marine
 UMAR Denizcilik S..
 DOKA MARİN Gemici..
 ALBATROS Yatçılık
 DOĞRU Denizcilik
 SAFİR Gemi Tasima..
 BÜYÜKHANLI KARDEŞ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim