Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Adada çapa muamması
Gökçeada’nın kararmasına neden olan enerji arızasına bir gemi çapasının neden olduğu iddiaları araştırılırken Karadeniz’de petrol aramak üzere Çanakkale Boğazına girmeden önce Gökçeada ile Bozcaada arasında bir gece demirleyen petrol platformunu deniz üzerinde korumak için kablo kopmasının olduğu bölgeye demir atıldığı iddia edildi.

UEDAŞ Çanakkale İl Müdürü Volkan Arpacı “Arızalı kabloyu izole edip adamıza elektriği verdik. Çapa ididaları bize de yapıldı. Her iki iddiayla ilgili araştırma ve incelemeler sürüyor. Kablolarda zedelemeye yol açan sorumlu veya sorumlular kimse ortaya çıkarılıp zararımızı tazmin ederiz” dedi.
Gökçeada dün itibarıyla elektriğe kavuştu fakat adada şimdi herkes altı gün boyunca kendilerini karanlığa mahkum ettirenleri bulmaya çalışıyor. Enerji kesintisine neden olan kablo zedelenmesine kablonun bulunduğu bölgeye atılan bir gemi çapasının neden olduğu iddia edilmişti. Bu iddianın ardından çeşitli varsayımlar da gündeme gelmeye başladı. Bunlardan biri enerji kesintisinden iki gün önce Gökçeada açıklarına demirleyen ve burada bir gece boğazın gemi trafiğinden arındırılmasını bekleyen Karadeniz’deki petrol platformu olduğu idi. Bir diğer iddia ise fırtınadan korunmak için bölgeye demirleyen gemilerden birinin atmış olduğu çapa kablolara zarar verdi, kokusu ise daha sonra çıktığı yönünde idi.

Araştırma sürüyor

Dün itibarıyla adaya eskisi gibi ana karadan enerji verilmeye başlandığını belirten UEDAŞ Çanakkale İl Müdürü Volkan Arpacı, iddiaların kendilerine de ulaştığını belirterek “Ancak biz şu anda izole edilen kablonun kurumasını ve yeniden denize salımını bekliyoruz. Bu sürede çıkacak yeni bir arızaya karşı da tedbirimizi aldık” derken iddialarla ilgili ise şu yanıtı verdi “Çeşitli iddialar bize de ulaştı. Her iki iddiayla ilgili araştırma ve incelemeler sürüyor. Kablolarda zedelemeye yol açan sorumlu veya sorumlular kimse ortaya çıkarılıp zararımızı tazmin ederiz”

Enerji sevinci

Gökçeada ilçesi, deniz altındaki enerji nakil hattında altı gün önce meydana gelen arızanın giderilmesiyle elektriğe kavuştu. Sıkıntının giderilmesi için TEDAŞ ekiplerinin, soğuk havaya aldırış etmeden gece gündüz çalıştığını belirten Gökçeada Belediye Başkanı Yücel Atalay, büyük sevinç içersinde olduklarını söyledi. Başkan Atalay, arızanın ilk günü gün hava muhalefeti sebebiyle adaya ulaşamayan TEDAŞ ekibine, bir günlük zorunlu bekleyişin ardından Çanakkale İl Özel İdaresi'ne ait GESTAŞ AŞ ile Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'nün yardım etiğini anlattı. Çalışmaların Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından takip edildiğini de vurgulayan Atalay, "GESTAŞ'ın araba vapuruyla arızalı enerji nakil hattının bulunduğu bölgeye gidildi. Vapura yerleştirilen vinç yardımıyla onarım ekibine yardımcı olan özel bir şirketin balıkadamları, kopuk kabloyu su üzerine çıkarmayı başardı. TEDAŞ ekibi, yaklaşık 8 metre derinlikteki kablodaki kopuk yeri onarmayı başardı. Ek için gereken bir parça yetmeyince, Kıyı Emniyeti Müdürlüğü'nün ani müdahale botundan yardım alındı. Bot, kısa sürede parça getirmek için Çanakkale-Gökçeada arasında mekik dokudu." dedi. Tamir çalışmalarını organize eden TEDAŞ Çanakkale Müessese Müdürü Volkan Arpacı ise, "TEDAŞ'ın 15, Türk Telekom'un 10 kişilik fiberoptik kablo onarım ekibi ve balıkadamlardan oluşan 12 personelle yürüttüğümüz çalışma sona erdi. Bugün saat 13.00'te enerji nakil hattını tekrar devreye soktuk. Bu sabah Kıyı Emniyeti botu ile bölgeye getirilen ısı büzüşmeli ortam gerilim ek malzemesi kabloya bağlandı. Besleme yapılarak denendi. İzalasyon çalışmalarımız sürüyor. Tamiri öngördüğümüz günden daha erken bitirmenin ve adayı karanlıktan kurtarmanın gururunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.

Kaynak: Çanakkale OLAY
Eklenme tarihi: 06.01.2010




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL Denizcilik
 TOLGA Denizcilik ..
 OBA Den. Pet. İnş..
 AYKOP Gemi
 DELTA Marine Yach..
 TEKNOMARİN Denizi..
 TEMEL Denizcilik ..
 OMSAN Lojistik A...
 CAN Dış Tic. ve L..
 VİLLA Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim