Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Haliç Tersanesi'nde 1 yılda 45 gemi bakımdan geçti
Haliç Tersanesi’nde bir yılda İBB, BOTAŞ, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Adalet Bakanlığı, GESTAŞ ve özel işletmelere ait 45 vapur ve gemi bakımdan geçirilirken, yıl sonuna kadar dört gemi daha bakıma alınacak.



Konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları Haliç Tersanesi’nde son bir yılda, toplam 45 gemi, havuz, güverte ve makine işleri için içeri alındı.

Tersanede öncelikle 24’ü vapur olmak üzere İBB ve bağlı iştiraklerinin toplam 10, BOTAŞ’ın 4, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün 3, özel işletmelerin 2, Adalet Bakanlığı ile GESTAŞ’ın da birer gemisi bakım ve onarımdan geçti. 3 havuzu da sürekli dolu olan tersanede, yıl bitmeden ihalesi alınan 4 gemi daha bakıma girecek.

Çanakkale ve İzmir’den geldiler

Açıklamada verilen bilgiye göre tersanede, BOTAŞ'ın Kırıkkale, Marmara Ereğlisi, Namık Kemal Aydın, Yapracık; Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Nazım Tur, Kurtarma 3 ve Kurtarma 4 römorkörleri; Adalet Bakanlığı’nın Tuzla; TURYAP’ın Anadolu Feneri ve Dentur Avrasya’nın Turgut Yüksel gemisi bakımdan geçirildi. Tersaneye son olarak, Çanakkale’den GESTAŞ’ın Lapseki arabalı vapuru büyük bakım için girdi. GESTAŞ’ın 3 ve İzmir’den İzdeniz’in 1 gemisi ise yıl bitmeden tersanede bakıma alınacak.

“Üretim kapasitesi ve verimlilik artacak”

Açıklamada görüşlerine yer verilen İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Haliç Tersanesi ile ilgili ana hedeflerinin üretim kapasitesi ve yönetim verimliliğini artırmak olduğunu söyledi.

Tersanenin itibarını yeniden kazandırmak için çalıştıklarını kaydeden Dedetaş, şunları söyledi: “565 yıllık tarihi ve geleneği olan tersanemizle ilgili ana hedefimiz, üretim kapasitesi ve yönetim verimliliğini artırmak. Paralelinde de hak ettiği değeri ve itibarı yeniden kazandırmak. Haliç Tersanesi ve markasını yeniden hatırlatıyor ve parlatıyoruz. Başkanımız Sayın Ekmem İmamoğlu, tersanenin havuzları, deneyimli ekipleriyle üretim odaklı olarak yaşaması konusunda her türlü desteği veriyor ve heyecanımızı paylaşıyor.Tersanemizde, tarihi mirasımıza sahip çıkarken sürdürülebilir ilerlemeyi de gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Kendi gemilerimiz önceliğimiz. Gemilerimize hızla ve zamanında müdahale ediyoruz. Bu nedenle servisteki arızalı gemi sayımız, günlük 3’ten 1,7’ye kadar düştü.”

"Bakım için yuvaya döndüler"

Haliç Tersanesi’nin atıl kalan deneyim ve birikimini yeniden hayata geçirdiklerinin altını çizen Haliç Tersanesi Müdürü Sinan Erdinç ise, “Tersanenin büyük bir deneyimi ve birikimi zaten vardı. Sadece atıl kalmıştı. Yüksek standartta ve çok özel işler yapıyoruz. Son bir yılda tersanemize gelen gemilerin bazıları geçmiş yıllarda burada üretilmişti; Lapseki, Tuzla, Anadolu Feneri bunlardan bazıları. Dolayısıyla burada yapılan gemiler bakım için yuvalarına döndüler.” şeklinde konuştu.





Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 23.10.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALPAGUL Denizcili..
 CENGİZ Denizcilik
 ADAMOĞLU Denizcil..
 HORİZON LTD.
 DERIN Denizcilik
 LAGON Shipping De..
 MİNERAL den. san ..
 ALGEM Denizcilik
 GAMMA Denizcilik
 AKAYLAR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim