Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İtalya'dan, gemiden gemiye LNG tedarikine yeşil ışık!
İtalya, ilk operasyonu gerçekleştirerek gemiden gemiye sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yakıt ikmalinin yapıldığı ülkeler listesine katıldı.

Ülkeler ve limanlar, LNG operasyonlarını desteklemek için geliştirilen protokolleri artırdıkça, gemiden gemiye yakıt ikmal operasyonları sıradanlaşmaya başladı.İtalya da, gemiden gemiye sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) yakıt ikmalinin yapıldığı ülkeler listesine katıldı.



İtalya'da ilk gemiden gemiye LNG yakıt ikmal operasyonu, La Spezia limanında 25 Ekim'de gerçekleştirildi. Operasyon, İtalyan Sahil Güvenlik gözetiminde yakıt ikmal gemisi Coral Methane'nin bulunduğu Molo Garibaldi iskelesine yanaşan Costa Smeralda isimli kruvaziyer gemisiyle gerçekleşti.

İtalya için bir dönüm noktası!

Costa Group'un sürdürülebilir yenilik ve altyapı geliştirme başkan yardımcısı Franco Porcellacchia, İtalya'da bu tür yakıt ikmal operasyonunun ilk kez tamamlandığının altını çizerek; "LNG ile çalışan amiral gemimiz Costa Smeralda'nın bu adımından gurur duyuyoruz. Bu, İtalya ve La Spezia limanı için bir dönüm noktası oldu." dedi.



Dünyadaki LNG tahirkli 2 kruvaziyer gemisinden biri!

Aralık 2019'da hizmete giren Costa Smeralda, hem denizde hem de limanda LNG ile faaliyet gösteren dünyadaki iki kruvaziyer gemisinden biri olduğu vurgulanıyor. Carnival Corporation, LNG kullanımına geçişi hzlandıran ilk kruvaziyer şirketi olmuştu. Başlangıçta LNG tahrik sistemi, AIDA kruvaziyer hattı tarafından işletilen yolcu gemilerinde sadece limanlarda LNG kullanmak üzere çift yakıtlı motorlarda test edildi. AIDA daha sonra 2018'de dünyanın ilk LNG yakıtlı yolcu gemisini ve ardından aynı tasarıma dayanan Costa Smeralda'yı tanıttı. İlk iki kruvaziyer gemisinin her ikisi de Avrupa'da faaliyet gösterdi. Yaz aylarında gemi, Marsilya limanında atıl durumdaydı ve burada gemiden gemiye ilk LNG yakıt ikmalini de başarıyla tamamladı.

Yolcu gemisi endüstrisi de LNG teknolojisine kayıyor!

Carnival Cruise Line'ın 2021'de Kuzey Amerika'daki ilk LNG yakıtlı yolcu gemisini tanıtması planlanıyor. Toplamda, dünyada inşa edilen yeni yolcu gemilerinin dörtte birinin LNG yakıtlı olduğu belirtildi. 2027 yılına kadar, kruvaziyer endüstrisinin en az 25 LNG ile çalışan gemiye sahip olması bekleniyor.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 29.10.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DERİN Gemi işl.sa..
 REGENCY Ship
 SETA Denizcilik v..
 DİZMAN Denizcilik
 MFS Line
 SKY MARIN Yacht A..
 ORION Denizcilik ..
 ONUR Denizcilik v..
 SAFİR Gemi Tasima..
 DOGRUYOL Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim