Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Beşiktaş Denizcilik, İTÜ DF Kariyer günlerine konuk oldu
İTÜ Denizcilik Fakültesi Kariyer Kulübü tarafından düzenlenen Kariyer Günleri etkinliğine Beşiktaş Denizcilik Personel Müdürü Yusuf Sezer konuk oldu.

Konuşmasına başlarken şirketin kuruluşu, vizyonu ve kalıcığından bahseden Yusuf Sezer, şunları ifade etti: “Beşiktaş Denizcilik 1960’lardan beri asıl işi deniz taşımacılığı yani armatörlük olan bir firma. Kendi ürettiği gemileri işletmenin yanında managementliğini yaptığı gemiler de vardır ama elbette önceliği kendi gemileridir. Yalova’da bulunan tersanesinde hem gemi inşa hem de bakım işini yapan şirket, 2 bin adet çalışanıyla Türkiye’nin sayılı tersanelerinden biridir. Ayrıca şirketin kalıcılık oranına bakıldığında bizim yüzde 97’lerde seyrettiğimiz görülebilir. Bu oran ne kadar yüksekse firma o kadar personeline değer veriyor demektir bu da göz önüne alınması gereken önemli bir konu diyebiliriz. Elbette yeni personel alıyoruz ancak bu oran istifalarla doğru orantıdadır. Personel ne kadar memnunsa bu oran da o kadar yüksektir. Vizyona bakıldığında Bizde de diğer birçok firma gibi sıfır atık, sıfır kaza gibi maddeler var elbette ancak bundan daha önemli bir şey var o da firma kültürü. Bizim kültür yapımızda en iyisini yapmak vardır. Biz kaliteli işe odaklanıyoruz gemi sayısının ne kadar olduğunun bir önemi kalmıyor böylelikle.”



“Beşiktaşa girebilmeniz için yeterlilikleri oturtmanız gerekiyor”

Filo kadrosuna ve seçim kriterlerine değinen Sezer, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Genç bir kadromuz var. Filo yapısı tamamen düzgün dağılım gösterir. 25 ile 40 yaş arasındaki çalışanlarımız iyi bir çalışma sergiliyorlar. Eğitim açısından ise yüzde 90 lisans mezunu çalışanımız bulunmaktadır.



En çok merak edilen elbette seçim kriterlerimiz. TMSA’e göre denetleniyoruz. İnsan kaynakları olarak personeli ciddi bir şekilde seçiyoruz. Başvuru formu doldurulur daha sonra detaylı mülakatlar yapılır, test sistemine girilir burada mesleki testler yapılır, dil sınavından sonra kriterlerin puanlamaları yapılarak belirlenen kişiler yetkinlik bazlı detaylı mülakatlara girer bu mülakatlar şirketin yönetimsel ve mesleki yetkinlikleridir. Bunu hem işe alımda hem kariyer planlamasında kullanıyoruz. Bu yetkinlikleri şirket yıllar içerisinde sürekli revize eder ve işini bunlara göre yapar. Biz bunu yapan nadir firmalardan biriyiz. Sizlerin Beşiktaş’a girebilmesi için bu yetkinlikleri oturtmanız gerekiyor.”



“Her görev için belirlenen performans kriterleri var”

Sezer, işe alımdan sonraki süreçte yetkinliklerin önemine vurgu yaparak, “İşe alımdan sonra performans yönetim sistemi vardır. Her bir görev için belirlenmiş performans kriterleri vardır. Hepsi kendi içinde değerlendirilip puanlanır. O sebeple bizim personel departmanı sistemimiz çok iyi hazırlanmış ve sürekli revize edilir haldedir. Ama ana tema değişmez, firma yetkinlik belirler daha sonra süreci uygular. Siz bu yetkinlikleri belirleyip duyurmalısınız. Örneğin liderlik özelliğinizi keşfettiyseniz bunu belirtin” diye konuştu.



“Güçlü Kadro için güçlü kariyer planlaması gerekir”

Stajyerlerin değerlendirilmesi konusunda da açıklama yapan Sezer, “Gemide bir kitapçığımız var. 6 ay boyunca amiriniz sizi gölemler ve puanlama yapar daha sonra size geri dönüşlerle eksikliklerinizi bildirir. Siz de eğer beğenmediğiniz bir durum olursa bunu belirtirsiniz ve karşılıklı imzalandıktan sonra gemiden inersiniz. Gemiden inmeden önce puanınızı da eksikliklerinizi de daima bilirsiniz. Bir stajyer firmada gelebileceği en son konumu görmek zorundadır. Kariyer haritalarının sonunda güverte veya makine stajyeri arkadaşımız bu firmada nereye kadar gidebilirim sorusunun yanıtını alabilmeli. Bizde stajyerlerimiz filo müdürü olabileceğini görür. Ve yine yetkinlikler çerçevesinde ilerler. Güçlü Kadro için güçlü kariyer planlaması gerekir. Biz güçlü kariyer planlamalarımızla stajyer değil geleceğin filo müdürlerini seçiyoruz” diye belirtti.

“İnsan kaynağı parayla oluşmaz”

İnsan kaynakları departmanının önemine dikkat çeken Sezer, şunları söyledi: “Bir şirketin insan kaynakları departmanı çok önemli. İnsan kaynağı parayla değil iyi bir bilgi birikimiyle olur. O yüzden seçim yaparken firmanın insan kaynaklarına bakın. 1960’lardan beri daima ileri giden ve gelişen Beşiktaş Denizcilik olarak buna önem veriyor ve yatırım yapıyoruz.”

“Yaşam standartlarını yükseltmek için uğraşıyoruz”

Son olarak filo içi şartlardan, eğitim sertifikalarından ve bu seneki stajyer alım sürecinin nasıl olacağının bilgisini veren Sezer, konuşmasını şöyle tamamladı: “Filo içersindeki şartlarımız iyidir. Ne internet ne de kumanya sıkıntısı yaşarsınız. Her yıl kampanyalar düzenliyoruz. Mesela kamaraya kahve makinesi vermek gibi. Burada amaç yaşam standartalarını yükseltmektir ve biz bunun için çalışma yapıyoruz. Bir de Beşiktaş Akademi’miz var. Buradaki eğitimlerin ardından aldığınız sertifikalar ABS tarafından verilmiş sayılır yani geçerli ve uluslararasıdır. Sürekli ödül alan çalışmalar gelişim gösterir ve her zaman güncellenir. Şu anda stajyer sayılarımız, hangi okullardan stajyer alacağımız ve alım sürecinin nasıl işleyeceği konularında okullarla görüşüyoruz. Pandemiden dolayı henüz net bir şey söyleyemiyoruz ama ileride açıklayacağız. Zor bir dönemden geçsek de biz Beşiktaş olarak bu süreçte personelin mağdur olmaması adına bütün değişimleri yaptık, bunun için uğraştık ve iyi de yürüttük bizce. Dinlediğiniz için teşekkür ediyoruz.”





Kaynak: denizcilikdergisi (Kardelen Yılmaz)
Eklenme tarihi: 17.11.2020




Share |




YORUMLARINIZ


İLK DEFA GEMİYE ÇIKANLAR İÇİN
İLK DEFA GEMİYE ÇIKACAKLAR ÇOK ZORLANIYOR, İŞ BULAMIYORLAR. PEKİ BUNLARA NE GİBİ ÇALIŞMALARINIZ VAR? NE YAPIYORSUNUZ BUNLAR İÇİN? HADİ GİT BİR YERLERDE TECRÜBE EDİN GEL BAKARIZMI DİYORSUNUZ? YOKSA BİZ SİZİ ARARIZMI DİYORSUNUZ? AL YANINA ÇALIŞTIR, YETİŞTİR, ÖĞRET İŞİ. AMA MALESEF KOMİSYONCULARIN DOLANDIRICILARIN ÖNÜNE ATIYORSUNUZ İNSANLARI YAZIK BÖYLE OLMAMALI.. TÜRKSÜN ÇALIŞ, ÇALIŞTIR ÖĞRET, YETİŞTİR.. İŞİN BAŞINA GEÇİR CANLA BAŞLA ÇALIŞSIN. TÜRK ÖĞÜN ÇALIŞ GÜVEN.

Yazan: ÖNERİ - 19.11.2020 09:51:45


Bıktık
Bu palavralar sıkıcı oluyor başta sizin firma olmak üzere hiç bir firma personel için hiç bir bok yapmıyor ucu açık konuşma ne yaptığını anlat gemiye gönderdiğin çarkçı başı kontratı boyunca kamaradan çıkmadı makinede olup biten haberi yok stajerler gelicek için firmada kendisini hangi kademede görür boş lafı bırak bu ülkede hiçbir firmanın varolma garantisi yok varsa söyle bilelim (san Petersburg)Rusya denizcilik fakültesinden torna bilen iyi seviye ingilizce ve Rusça konuşan 4sınıf talebesi öğrenci geldi yüzüne bakmadınız hangi stajer seçiminden bahis ediyorsun bu talebe stajını alman evergas firmasında yaptı şu an 3 Çarkçı görevi yapıyor aynı firmada kariyer günleri adı altında yapılan bu rezilliğe son verin hiç biriniz bu işe katkı sağlamıyorsunuz zaten mezun olup gelen öğrenci türk gemilerindeki kepazeliği görüyor.
Yazan: Yavuz akyol - 17.11.2020 22:56:15




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALYON Denizcilik..
 MED MARİNE Kılavu..
 DMY Denizcilik A...
 ERŞEN Denizcilik
 NİKEL Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
 CENK GROUP
 ALABANDA Deniz Ta..
 INTERTRANS Denizc..
 FIRST GROUP Inter..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim