Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Turgut Kıran vefat etti
Türkiye’nin önde gelen armatörleri arasında yer alan Turgut Kıran hayatını kaybetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Denizcilik camiasının önemli ismi Turgut Kıran’ın Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii'nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran ve Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın babaları, Kıran Holding’in Onursal Başkanı Turgut Kıran, hayatını kaybetti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp rahatsızlığı nedeniyle 85 yaşında hayatını kaybeden Kıran Holding Onursal Başkanı Turgut Kıran'ın cenaze törenine katıldı.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Abdullah Tivnikli Tatbikat Camii'nde, saat 12.00'de gerçekleşen törende Turgut Kıran'ın oğulları Tamer Kıran, Murat Kıran, Gökhan Kıran, Tahir Kıran ve Barbaros Kıran taziyeleri kabul etti..



Törene Erdoğan'ın yanısıra AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı. Törenin ardından Kıran'ın cenazesi defnedilmek üzere Eyup Sultan Mezarlığı'na götürüldü.



TURGUT KIRAN KİMDİR?

1935 yılında Rize'nin Derepazarı ilçesinde doğdu. Ailesi ile birlikte 6 yaşına kadar İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Fener semtinde yaşadı. 1941 yılında babası Tahir KIRAN vefat etti. O yıllarda Türkiye; Kurtuluş Savaşı ardından, II. Dünya Savaşı'na katılmasa da savaşın etkilerini derinden yaşamıştı. Bu nedenle annesi Zehra hanım İstanbul'dan Rize'ye dönülmesine karar Verdi. Denizyolları işletmesinde kaptan olan dayısı, annesi ve kız kardeşlerinin Rize'ye dönmelerini sağladı..



İlkokulu Rize'de bitirdi. 12 yaşında çalışmak için tekrar İstanbul'a döndü. Çocuk denecek yaşta, Karaköy Perşembe Pazarı'nda bir torna atölyesinde çırak olarak işe başladı. O'nu gelecek yıllara başarıya taşıyacak olan; bu torna atölyesinde çalışması ve edineceği tecrübeler olacaktı.

Savaş sonrası Türkiye'sinde, imkanlar oldukça kısıtlıydı. Bu nedenle Turgut KIRAN, hem torna atölyesinde çalıştı, hem Tophane Akşam Sanat Okulu'nun Torna-Tesviye bölümünden mezun oldu. 1956-1958 yılları arasında vatani görevini, Kırklareli Lüleburgaz'da Topçu Sınıfında tamamladı.

Askerlik dönüşü, azmi sayesinde mesleğinde çıraklıktan ustalığa terfi etti. Girişimci ruhu, o genç yaşında; Perşembe Pazarında kendi Torna Atölyesini 1959 yılında kurup, ticari hayata atılımını sağladı.



1965 yılında Günay Hanım'la evlendi.

Disiplinli Çalışması ile yenilikçilik tutkusu mesleğinde çok başarılı olmasını sağladı. 1973 yılında Deniz Nakliyatı T.A.Ş'nin ihale ile satışa çıkarttığı "KAR" isimli" 1.500 Dtw. Frigofirik gemisini satın alarak, yepyeni bir sektöre geçiş yaptı.

Teknik bilgisi ve edindiği tecrübeler sayesinde, 1959-2008 yılları arasında geçen 60 yılda, kendi şirketinin yanısıra; Türk Denizcilik sektörünün gelişmesine ve yapılanmasına yoğun emek vererek, önemli katkılarda bulundu.

***************

Gemipersoneli.com olarak, bütün denizciler adına,
Merhum Turgut Kıran için Allah'tan rahmet,
Kederli ailesine sabır ve baş sağlığı dileriz.








Kaynak: Ahaber
Eklenme tarihi: 07.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ


turkut kiran
allah rahmet eylesin

Yazan: cevdet sozer - 7.12.2020 13:23:12




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KEVSER Denizcilik
 DENTAŞ Denizcilik
 MARİST Shipping
 HACIBEKİROĞLU Den..
 YOROZ Agency
 ASYA Nakliyat Ve ..
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 DEDEMAN Holding A..
 MEHTAP Denizcilik
 MARMARA Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim