Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Denizcinin kaleminden denizci öyküleri
Yüksek Denizcilik Okulu (YDO) 1975 Makine bölümü mezunu Süleyman Savaş, yayınlanan üçüncü kitabı “Neden Ağlıyorsun” da içinde deniz geçen öyküler anlatmayı sürdürüyor.

Süleyman Savaş’ın Karina Yayınevi’nden çıkan kitabında toplam 10 öykü bulunuyor. Öykülerin her biri denizde geçiyor ya da denizcilerin hayatlarından kesitleri barındırıyor.



Öykülerden biri de, Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda üçüncülük ödülü alan ‘Kuyu’. Kitabın arka kapağındaki tanıtım yazısında ise, Kızıltufan isimli öykünün şu satırları yer alıyor:

“Rüzgara böyle meydan okumasının nedeni kuşkusuz para için değildi. Erol Bey sözünü tutsa bile 300 lira ne iş görürdü ki? Esmeray’a birkaç armağan, Selahattin Baba’ya yeni bir takım elbise, belki teknesine yelken satın alacaktı. Ama bunlardan vazgeçebilirdi. Bir insan üç yüz lira için bile bile ölüme gitmezdi. Eroy Bey’in gemide iki oğlu olduğu ve çocuk gibi ağladığı için de değildi meydan okuması. Hayır, bunun için de değildi! Gerçekte, gemi umutsuzca çırpındığı, yardım istediği ve deniz yasasının denizde yardım isteyen herkese yardım edilmesini buyurduğu içindi. Evet tam da bunun içinde her şeyi göze alması…”

Süleyman Savaş kimdir?

14 Ocak 1952’de Kırıkkale’de doğdu. 1975 yılında Yüksek Denizcilik Okulu (YDO) Makine Bölümü’nden mezun oldu. Ticaret gemilerinde 15 yıl vardiya mühendisi ve başmühendis olarak çalışarak dünyayı dolaştıktan sonra karaya ayrıldı. Karada, gemi işletme şirketlerinde 14 yıl çalıştı. Sonrasında Japonya ve Kore’ye giderek oradaki tersanelerde yaklaşık 5 yıl Türk armatörler için yapılan gemilerin başında sorumlu mühendis olarak bulundu. Türkiye’ye döndükten sonra Tuzla’daki tersanelerde 11 yıl yönetici olarak çalıştı. Bazı site , gazete ve dergilerde de araştırma, makale, deneme, öyküler yazdı ve halen yazmaya devam ediyor.

2015 yılında Ali Tatar Edebiyat Ödülleri Kısa Öykü yarışması’nda “Sabah Olmuyor” adlı öyküsü ile ikincilik ödülü aldı. 2018 yılında Ümit Kaftancıoğlu Öykü Yarışması’nda “Kuyu” adlı öyküsü ile üçüncülüğe layık görüldü. Denizdeki yaşantılarını ve izlenimlerini dile getirdiği ilk kitabı, “Beni Deniz Ortasında Yapayalnız Koydular” 2015 yılında basıldı ve bir yılda beş bin adet satıldı. İkinci kitabı “Yaşamımı Suya Attım” 2017 yılında basıldı. 2018’de ikinci baskısını yaptı.





Kaynak: Denizhaber.com
Eklenme tarihi: 09.12.2020




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KAPTAN Denizcilik
 BAŞARANLAR Su Ürü..
 EGETAN Denizcilik
 ÇAĞATAY Denizcili..
 GENÇER Denizcilik
 PAPATYA Yat
 FORSA Yatçılık
 YEŞİL DALYAN Deni..
 DELTA Marine Yach..
 BELUGA Yatcılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim